Robert Moreno este noul antrenor al celor de la AS Monaco, a anunțat, sâmbătă, clubul francez. Fostul selecţioner al Spaniei îl va înlocui pe Leonardo Jardim.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Moreno a semnat un contract valabil până în iunie 2022.

"Suntem foarte fericiți să anunțăm sosirea lui Robert Moreno. Credem mult în el și în capacitățile lui de a conduce echipa spre succes. Îi urăm bun venit la AS Monaco. În numele președintelui Dmitry Rybolovlev, țin în egală măsură să îi mulțumesc lui Leonardo Jardim atât pentru munca depusă cât și pentru succesul obținut în anii precedenți. Leonardo și stafful său au făcut tot posibilul pentru menținerea echipei în Ligue 1 în sezonul trecut oferind echipei locul pe care îl merită în campionatul nostru. Îi urăm mult noroc în viitor", a declarat Oleg Petrov, vicepreședintele celor de la AS Monaco.

În vârstă de 42 de ani, Robert Moreno a fost secundul selecţionerului Luis Enrique, apoi, după ce acesta s-a retras din cauza problemelor de sănătate avute de fiica lui, a preluat reprezentativa iberică, pe care a calificat-o fără înfrângere la Euro-2020, dintr-o grupă preliminară din care a făcut parte şi România.

Luis Enrique a redevenit selecţioner după decesul fiicei sale, iar Moreno, care a condus Spania între iunie şi noiembrie, a fost demis de federaţia de la Madrid, scrie News.ro.

Antrenorul Leonardo Jardim se află la a doua demitere de către gruparea din Principat, după ce a fost îndepărtat şi în octombrie 2018 şi repus în funcţie în ianuarie.

În precedentul mandat, tehnicianul portughez născut în Venezuela era la Monaco din iunie 2014 şi mai avea contract până în 2020. Sub conducerea lui, AS Monaco a câştigat titlul şi a ajuns în semifinalele Champions League, în sezonul 2016/2017. Echipa a fost pe podium în Ligue 1 în fiecare din cele patru sezoane în care a fost pregătită de Jardim, dar el a fost dat afară după ce formaţia a ajuns campionatul trecut pe locul 18, de baraj, după nouă etape.

El a fost înlocuit de fostul atacant francez Thierry Henry, care nu a reuşit să îmbunătăţească rezultatele echipei. În aceste condiţii, Jardim a fost readus pe bancă şi Monaco a terminat campionatul 2018/2019 pe locul 17, salvându-se de la retrogradare.

Acum, echipa este pe locul 7, cu 28 de puncte, în 18 partide, la cinci puncte de Rennes, de pe locul 3, de Champions League, iar conducerea grupării vrea performanţe mai bune.

Decizia demiterii lui Jardim a fost luată după o întrunire a conducerii clubului cu antrenorul, care a avut loc sâmbătă. AS Monaco îşi reia, duminică, pregătirile după pauza de Crăciun.

Contractul lui Robert Moreno cu AS Monaco ar urma să fie valabil până în vara anului 2021.