Echipa națională a României mai are o șansă de calificare la EURO 2020, barajul Ligii Națiunilor. Cu noul selecționer Mirel Rădoi, fostul mare internațional, Gică Popescu, nu are emoții în privința selecției. Problema primei reprezentative o reprezintă nivelul la care se află acum echipa.

Gica PopescuFoto: HotNews / DP

"Acum, ne facem un restart, venim din nou la linia de start şi zicem cu Mirel înainte. Eu sper să fie inspirat, de corectitudine, vizavi de selecţie, nu ne punem problema pentru că îl ştiu pe Mirel şi este un tip foarte corect, serios, un fost mare jucător de echipă naţională, deci sunt convins că dacă va face greşeli vizavi de selecţie le va face pentru că e om şi cu toţii greşim. Eu am mare încredere în el că îi va aduce pe toţi cei care vor merita şi care vor fi în formă" , a declarat Gheorghe Popescu pentru Telekom Sport.

România se va întâlni în primul meci din play-off-ul Ligii Națiunilor cu selecționata Islandei, în deplasare, la 26 martie.

"Din păcate, trebuie să ne fie teamă de orice adversar pentru că nu suntem la un nivel astfel încât să putem să pornim ca favoriţi contra unei echipe ca Islanda. Este ciudat ce spun, dar acesta este nivelul. Nu cred că jucând la ei acasă suntem favoriţi.

Din contră. Dar cred în egală măsură că avem calitate suficientă ca să putem trece de Islanda. E nevoie de inspiraţie, de atitudine, de formă sportivă pe care eu sper să o avem la ora meciului cu Islanda ducând după aceea finala contra Ungariei sau Bulgariei, din păcate, din nou în deplasare", a mai spus Popescu.

În cazul în care România o învinge pe Islanda, va mai avea un meci până la calificarea la EURO. Tricolorii se vor întâlni, tot în deplasare, cu echipa câștigătoare din întâlnirea dintre Ungaria și Bulgaria, scrie Mediafax.

Cum arată duelurile din play-off-ul Ligii Națiunilor:

Divizia A / Islanda - România şi Bulgaria - Ungaria

Divizia B / Bosnia-Herţegovina - Irlanda de Nord şi Slovacia - Irlanda

Divizia C / Scoţia - Israel şi Norvegia - Serbia

Divizia D / Georgia - Belarus şi Macedonia de Nord - Kosovo.

Euro 2020, date de ținut minte

  • 26 martie 2020 - Vor avea loc semifinalele din play-off-ul din Liga Națiunilor.
  • 31 martie 2020 - Vor avea loc finalele din play-off-ul din Liga Națiunilor.
  • 12 iunie - 12 iulie 2020 - În această perioadă va avea loc Euro 2020, marea finală urmând să aibă loc pe Wembley, din Londra.