Germania "nu va face parte dintre marile favorite" ale EURO 2020, a estimat într-un interviu pentru agenţia SID selecţionerul Mannschaft, Joachim Loew, citat de France Football.

Joachim LoewFoto: fifa.com

Întrebat dacă după eşecul răsunător de la Cupa Mondială 2018, Germania poate fi considerată una din favoritele EURO 2020, Loew a răspuns: "Trebuie să fim realişti, echipa noastră mai trebuie să progreseze. Creşterea noastră, din punct de vedere individual şi colectiv, nu s-a încheiat, mai avem nevoie de timp."

"A fost nevoie de mai multe etape, inclusiv eşecuri, pentru ca echipa din 2014 să fie pregătită pentru titlul mondial în Brazilia. Cred că echipa de acum are baze solide şi multe calităţi şi că în viitor va putea viza un trofeu. Dar la EURO 2020 noi încă nu vom face parte dintre marile favorite. Anul acesta ne-au lipsit continuitatea şi constanţa. (...) Orice echipă care vrea să câştige un trofeu mare are nevoie de automatisme, iar la acest capitol suntem puţin în întârziere", a spus tehnicianul, aflat pe banca naţionalei din 2006.

În opinia lui Loew, "Franţa, Olanda, Anglia şi Italia", sunt astăzi mai puternice. Iar Germania, care a nimerit într-o grupă a morţii, cu Franţa şi Portugalia, nu va avea o misiune uşoară.

"Simt nerăbdarea. Este o grupă care va cere fiecărei echipe să se autodepăşească pentru a se califica. (...) Sunt meciuri pe care iubitorii fotbalului vor să le vadă", a comentat el, potrivit Agerpres.

Componența grupelor Campionatului European:

Grupa A (gazde: Roma, Baku): Turcia, Italia, Țara Galilor, Elveția

Grupa B (gazde: Sankt Petersburg, Copenhaga): Danemarca, Finlanda, Belgia, Rusia

Grupa C (gazde: Amsterdam, Bucureşti): Olanda, Ucraina, Austria, România (dacă se califică) sau Georgia/Macedonia de Nord/Kosovo/Belarus (dacă România nu se califică)

Grupa D (gazde: Londra, Glasgow): Anglia, Croația, Scoţia/Israel/Norvegia/Serbia, Cehia

Grupa E (gazde: Bilbao, Dublin): Spania, Suedia, Polonia, Bosnia Herţegovina/Slovacia/Irlanda/Irlanda de nord

Grupa F (gazde: Munchen, Budapesta): Islanda/Bulgaria/Ungaria (dacă se califică) / Georgia/Macedonia de Nord/Kosovo/Belarus (dacă România se califică), Portugalia, Franța, Germania

  • Ultimele patru participante vor fi stabilite în urma play-off-ului Ligii Naţiunilor, în care va juca şi România. Pentru a se califica la Euro-2020, tricolorii trebuie să treacă de Islanda (26 martie) şi de învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria (31 martie), ambele dueluri urmând a se disputa în deplasare.
  • Turneul final al Campionatului European va avea loc în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020.
  • Bucureştiul va găzdui pe Arena Naţională patru meciuri: trei în grupa C (la 14, 18 şi 22 iunie 2020) şi o optime de finală, la 29 iunie 2020. În cazul calificării la Euro-2020, naţionala României va juca cel puţin două meciuri pe Arena Naţională.