Clubul Astra Giurgiu a anunţat, sâmbătă, că va apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv ca urmare a sancţiunii de depunctare cu trei puncte decisă de Comisia de apel a FRF, scrie News.ro. De asemenea, Marian Copilu, președintele clubului CFR Cluj, a declarat că și gruparea ardeleană va face apel la TAS, după ce clujenii au primit interdicție la transferuri.

Astra GiurgiuFoto: afcastragiurgiu.ro

"Referitor la decizia Comisiei de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal, privind depunctarea echipei noastre cu 3 puncte, facem următoarele precizări:

- Considerăm că, atâta timp cât există un termen de plată al obligaţiilor către buget (privind reeşalonarea acestora), în februarie 2020, datoria respectivă nu trebuia să provoace efecte privind depunctarea.

- Respectăm decizia comisiilor FRF, dar clubul Astra va apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv", este comunicatul grupării Astra.

Comisia de apel pentru acordarea licenţei cluburilor a respins, vineri, apelul Astrei Giurgiu şi a menţinut hotărârea instanţei de fond de sancţionare a grupării cu deducerea a trei puncte din clasamentul sezonului aflat în desfăşurare, pentru încălcarea unui articol referitor la lipsa datoriilor financiare restante ”către asigurările sociale/ autorităţile fiscale”.

Și CFR Cluj va depune o contestație la Tribunalul Arbitral de la Lausanne, a anunțat Marian Copilu, președintele clubului. În urma sancțiunii dictate de Comisia de apel a FRF, clujenii nu pot realiza transferuri în această perioadă de mercato.

”Vom face apel la TAS și vom câștiga 100%. Vom cere în primă fază suspendarea de urgență a deciziei FRF. Noi am fost deja sancționați de UEFA pentru fair-play-ul financiar, am fost amendați cu 200.000 de euro și nu puteam să punem pe lista UEFA decat 21 de jucători, în loc de 23. Nu poate FRF să vină acum să ne dea o altă sancțiune. Nu putem fi sancționați de două ori pentru același motiv! Asta este situația în România. Nu poți să faci un împrumut mai mare de 10 milioane de lei și să aduci un aport de capital mai mare de 15 milioane. Cum să faci performanță în Europa cu banii ăștia, mai ales că noi venim din insolvență?!”, a declarat Marian Copilu pentru Gazeta Sporturilor, potrivit Mediafax.