Astra Giurgiu și CFR Cluj, primele două clasate din Liga 1, au fost sancționate de Comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor, din cadrul FRF. Astra a fost depunctată cu 3 puncte și a pierdut poziția de lider în Liga 1, în timp ce CFR Cluj a primit interdicție la transferuri până la următoarea evaluare.

CFR Cluj vs AstraFoto: Facebook/ Fotbal Club CFR 1907

"Vineri, 20 decembrie, Comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor a soluționat apelurile formulate de cluburile Asociația Fotbal Club Astra și Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA împotriva hotărârilor Comisiei pentru acordarea licenței cluburilor – instanța de fond – de sancționare a celor două cluburi pentru încălcarea cerințelor de monitorizare financiară, în timpul sezonului competițional 2019-2020, pentru care le-a fost acordată licența de participare la campionatul național Liga 1.

Apelul clubului Asociația Fotbal Club Astra a fost respins și s-a menținut hotărârea instanței de fond de sancționare a clubului cu deducerea a trei puncte din clasamentul sezonului aflat în desfășurare, pentru încălcarea articolului 61 bis. alin. 3 privind lipsa datoriilor financiare restante către asigurările sociale/ autoritățile fiscale/ Actualizare.

Apelul clubului Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA a fost respins și s-a menținut hotărârea instanței de fond de sancționare a clubului cu interzicerea legitimării jucătorilor până la următoarea evaluare, la care se constată îndeplinirea cerinței, pentru încălcarea articolului 59 privind pragul de rentabilitate.

Deciziile Comisiei de apel sunt definitive și executorii. Deciziile pot fi atacate cu recurs la Tribunalul Arbitral de la Lausanne (TAS) în termen de 21 de zile. TAS va pronunța soluția până la data de 14 februarie 2020, conform Convenției Arbitrale încheiate între FRF și cluburile licențiate de Liga 1, decizia TAS fiind irevocabilă", se arată pe site-ul FRF.

Clasament Liga 1:

1. CFR Cluj 41p

2. Astra Giurgiu 40p (- 3 puncte)

3. Craiova 37p

4. FCSB 36p

5. Gaz Metan 36p

6. Viitorul 35p etc.