Gianluigi Buffon, portarul echipei Juventus, care va împlini 42 de ani în luna ianuarie, spune că nu se gândește încă la retragere și că va rămâne în activitate până, cel puțin, în iunie 2020, când actuala înțelegere cu formația torineză va expira.

Gianluigi BuffonFoto: UEFA/ Getty Images

"Știu că pot oferi în continuare momente frumoase alături de colegii mei. Încă mai sunt destule momente de trăit, atât timp cât voi putea arăta asta pe teren. Obiectivul meu principal de acum este să termin anul pe primul loc în campionat. Orice altceva ar fi un bonus. Nu îmi doresc neapărat să joc meciul cu numărul 648 în Serie A chiar acum, dar dacă o voi face, vreau să se întâmpe când vom fi pe primul loc", a declarat Buffon, pentru Sky Italia.

În ceea ce privește retragerea, portarul italian spune că nu se va gândi la acest lucru atât timp cât se va simți bine din punct de vedere fizic.

"Sincer, retragerea pare foarte departe. Acum doi ani, m-am oprit, dar viața mi-a oferit alte posibilități senzaționale. Mă bazez pe propria mea sinceritate. La cum mă simt acum, mi-aș face un deserviciu dacă m-aș retrage. Mă simt ca o piesă importantă în vestiar, cu multe responsabilități, chiar dacă nu joc prea des", a mai spus Buffon.

Gianluigi Buffon (41 de ani) a egalat, miercuri, recordul de prezențe în prima ligă italiană deținut de Paolo Maldini, ajungând la 647 de meciuri în Serie A.

Debutul lui Buffon în Serie A a avut loc la vârsta de 17 ani, în noiembrie 1995, la un meci Parma-AC Milan, scor 0-0. Portarul a acumulat 168 de prezenţe în primul eşalon, la Parma, iar în 2001 s-a transferat la Juventus, club la care a avut cele mai mari realizări din carieră. La formaţia torineză, cel alintat "Gigi" a acumulat, până în prezent, 479 de meciuri în Serie A, rămânând fidel clubului şi în sezonul 2006/2007, când a fost retrogradat în Serie B.

De asemenea, în sezonul 2018/2019, Buffon a ales o aventură în Franţa, la Paris Saint-Germain, însă a revenit rapid la Juventus, unde este pe cale să doboare un record important, informează Mediafax.