Mirel Rădoi va conduce echipa României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, eveniment la care va lua parte în urma performanței obținute la Euro 2019 U21.

Mirel RadoiFoto: frf.ro

Când a acceptat funcția de selecționer al echipei de seniori a naționalei României, Rădoi a pus condiția ca tot el să conducă echipa României și la Jocurile Olimpice.

La Digi Sport, noul selecționer al României a vorbit despre acest eveniment: ”Da, voi merge și la Olimpiadă, am cerut asta de la început. Va fi o perioadă dificilă, cu meciuri în preliminariile cupelor europene. Nu știm exact cum va fi atunci. Se poate întâmpla orice cu jucătorii până atunci. Am voie la trei jucători peste 21 de ani. Este o listă în care sunt mai mulți jucători, dar se poate întâmpla orice. Dacă ar fi să aleg acum ar fi Stanciu, Nistor, Budescu, Alibec. Dar mai sunt și alții”.

Până la Tokyo 2020, Mirel Rădoi trebuie să treacă peste două meciuri de baraj care pot aduce calificarea la Euro 2020. Primul meci al barajului pentru Euro 2020 dintre Islanda şi România se joacă la data de 26 martie, începând cu ora 21:45. În condițiile în care va învinge Islanda, România se va înfrunta cu câștigătoarea partidei dintre Bulgaria și Ungaria, la data de 31 martie, transmite Mediafax.

Componența grupelor Campionatului European:

Grupa A (gazde: Roma, Baku): Turcia, Italia, Țara Galilor, Elveția

Grupa B (gazde: Sankt Petersburg, Copenhaga): Danemarca, Finlanda, Belgia, Rusia

Grupa C (gazde: Amsterdam, Bucureşti): Olanda, Ucraina, Austria, România (dacă se califică) sau Georgia/Macedonia de Nord/Kosovo/Belarus (dacă România nu se califică)

Grupa D (gazde: Londra, Glasgow): Anglia, Croația, Scoţia/Israel/Norvegia/Serbia, Cehia

Grupa E (gazde: Bilbao, Dublin): Spania, Suedia, Polonia, Bosnia Herţegovina/Slovacia/Irlanda/Irlanda de nord

Grupa F (gazde: Munchen, Budapesta): Islanda/Bulgaria/Ungaria (dacă se califică) / Georgia/Macedonia de Nord/Kosovo/Belarus (dacă România se califică), Portugalia, Franța, Germania

  • Ultimele patru participante vor fi stabilite în urma play-off-ului Ligii Naţiunilor, în care va juca şi România. Pentru a se califica la Euro-2020, tricolorii trebuie să treacă de Islanda (26 martie) şi de învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria (31 martie), ambele dueluri urmând a se disputa în deplasare.
  • Turneul final al Campionatului European va avea loc în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020.
  • Bucureştiul va găzdui pe Arena Naţională patru meciuri: trei în grupa C (la 14, 18 şi 22 iunie 2020) şi o optime de finală, la 29 iunie 2020. În cazul calificării la Euro-2020, naţionala României va juca cel puţin două meciuri pe Arena Naţională.