FC Barcelona şi Real Madrid au terminat la egalitate, scor 0-0, pe Camp Nou, partida restantă din etapa a zecea a campionatului spaniol LaLiga. În ciuda numeroaselor ocazii (Pique și Ramos au avut intervenții decisive), acesta este primul El Clasico fără goluri din noiembrie 2002. În urma acestui rezultat, cele două echipe rămân la egalitate de puncte în fruntea clasamentului (36 de puncte, dar catalanii au un golaveraj mai bun).

HotNews.roFoto: Hotnews

Au evoluat următoarele echipe:

FC Barcelona: Marc-Andre ter Stegen - Nelson Semedo (Arturo Vidal '55), Gerard Pique, Clement Lenglet, Jordi Alba - Sergi Roberto, Ivan Rakitic, Frenkie de Jong - Lionel Messi, Luis Suarez, Antoine Griezmann (Ansu Fati '83). Antrenor Ernesto Valverde;

Real Madrid: Thibaut Courtois - Dani Carvajal, Raphael Varane, Sergio Ramos, Ferland Mendy - Fede Valverde (Luka Modric '80), Casemiro, Toni Kroos - Isco (Rodrygo '80) - Karim Benzema, Gareth Bale. Antrenor Zinedine Zidane.

Cartonaşe galbene: Rakitic '21, Suarez '40, Lenglet '45 / Casemiro '66, Bale 70, Isco '76, Ramos '78, Carvajal '90+2.

Arbitru: Alejandro Jose Hernandez Hernandez; Arbitru VAR: Ricardo de Burgos Bengoetxea.

  • El Clasico a fost programat iniţial la 26 octombrie, dar a fost amânat din cauza violenţelor din Barcelona, izbucnite după condamnarea la închisoare a unor lideri catalani separatişti.
  • Autorităţile au luat măsuri deosebite de securitate cu ocazia acestui meci. Mai multe proteste ale separatiştilor au avut loc în afara Stadionului Camp Nou.

Clasament LaLiga:

Desfășurarea livescore a partidei:

De la margine sunt arătate cinci minute suplimentare.

'72 Ferland Mendy primește o pasă în spatele apărării catalane, acesta îi trimite în fața porții lui Bale și galezul îl învinge pe Ter Stegen. Reușita nu a fost validată, pentru că Mendy se afla în ofsaid când a primit balonul.

'72 De Jong trage slab pe mijlocul porții și nu îi pune probleme lui Courtois.

'68 Valverde avansează până în apropierea careului, pasează pentru Bale, dar șutul galezului lovește plasa laterală.

'60 Ocazie prelungită pentru catalani: Messi și Suarez ajung pe rând în poziții bune, dar nu au timp să tragă la poartă.

'54 Încă un șut de la distanță al lui Valverde, de această dată a fost respins în corner.

A început repriza secundă.

Pauză. Fără gol pe Camp Nou.

'44 Valverde încearcă un nou voleu, dar trimite pe mijlocul porții și Ter Stegen prinde cu siguranță.

'41 Messi îi trimite încă o pasă minunată lui Alba, acesta scapă singur pe un culoar în careu, dar ratează finalizarea și trimite pe lângă.

'31 Valverde prinde un voleu foarte puternic, de la distanță, dar mingea prinde prea mult efect și trece pe lângă poarta lui Ter Stegen.

'31 Sergio Ramos are o intervenție de ultim moment după un șut spre poarta rămasă goală.

'25 Intervenții superbe din partea lui Ter Stegen: prima oară cu piciorul, după cu o paradă la șutul lui Casemiro.

'17 La faza următoare, Varane a fost lovit evident de Lenglet (urme vizibile pe picior), însă jocul nu a fost întrerupt și nu s-a apelat la VAR. Fundașul Realului a fost tras și de tricou de Rakitic.

'16 Ocazie imensă pentru madrileni: Pique a respins cu capul de pe linia porții, după ce Casemiro a trimis, tot cu o lovitură de cap, din apropiere. Catalanii au mari probleme, Realul forțează.

'4 Un prim moment de magie marca Messi: argentinianul trimite o pasă peste apărarea Realului, mingea ajunge la Jordi Alba, dar centrarea acestuia nu găsește niciun coleg.

A început partida.