Formaţia Liverpool, cu “11”-le cel mai tânăr din istoria sa într-o competiţie oficială, a fost eliminată, marţi, în deplasare, de echipa Aston Villa, scor 5-0, în sferturile de finală ale Cupei Ligii Angliei, scrie News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Golurile au fost marcate de Houritane ’14, Boyes ’17 (autogol), Kodja ’37, ’45 şi Wesley ’90.

Vezi aici rezumatul meciului Aston Villa vs Liverpool.

Pentru Liverpool au jucat fotbaliştii tineri ai clubului – media de vârstă 19 ani şi 182 de zile, vedetele sale fiind plecate în Qatar pentru a juca miercuri în semifinalele Cupei Mondiale a Cluburilor. Anterior, echipa cu cea mai mică medie de vârstă din istoria clubului Liverpool folosită la un joc oficial a jucat într-un meci de Cupa Angliei, în 2017, cu Plymouth. Atunci, media a fost de 21 de ani şi 296 de zile.

Marţi, cei mai în vârstă fotbalişti ai Liverpool au fost Pedro Chirivella şi Isaac Christie-Davies, care au 22 de ani. În atac s-au aflat Harvey Elliott (16 ani), Tom Hill (17 ani) şi Luis Longstaff (18 ani).

La meciul din Cupa Ligii, pe banca tehnică a echipei Liverpool s-a aflat Neil Critchley, tehnicianul formaţiei under 23.

“Încercaţi să le spuneţi acestor jucători că a fost o seară proastă pentru ei. Sentimentul meu copleşitor este de mândrie imensă”, a declarat Critchley, potrivit bbc.com.

Este al doilea eşec din acest sezon pentru Liverpool, în toate competiţiile, după cel înregistrat în faţa echipei Napoli, la 17 septembrie, scor 0-2, în Liga Campionilor.

În Qatar, Liverpool joacă astăzi cu Monterrey, în semifinalele CM a Cluburilor.

Vor mai avea loc în sferturi (miercuri):

21:45 Everton - Leicester

21:45 Oxford Utd - Manchester City

22:00 Manchester Utd - Colchester