​Adrian Mititelu este de părere că echipa din Liga 1, Universitatea Craiova, trebuie să își schimbe denumirea. Omul de afaceri a precizat că FIFA a confirmat că formația FC U Craiova 1948, din Liga a III-a, este succesoarea sportivă a clubului înființat în 1948, informează Mediafax.

Universitatea CraiovaFoto: Facebook - Universitatea Craiova

"Decizia luată de FIFA este ireversibilă, tot procesul a durat doi ani de zile. A fost ceva foarte amănunțit, dar în final am reușit ce ne-am propus. Urmează să facem cerere către Federația Română de Fotbal pentru ca echipa din Liga 1 să-și schimbe denumirea. Mai mult, îi vom da în judecată pe cei din prima ligă pentru că ne-au furat absolut totul, inclusiv suporterii. Vor avea de plătit sume foarte mari de bani. Nici nu am emoții în privința asta, vom câștiga cu siguranță procesul. În cazul în care FRF ne respinge apelul, vom merge la TAS, deci n-au cum să scape. Ne vom lupta să promovăm în Liga 1 și sper ca până în 2022 să fim acolo", a spus Adrian Mititelu, patronul FC U Craiova 1948, pentru eurosport.ro.

Cum arată anunțul publicat de FC U Craiova, în care este prezentată decizia luată de Comitetul Disciplinar al FIFA:

"Vicepreședintele Comisiei de Disciplină a FIFA reamintește că, în conformitate cu jurisprudența TAS și a articolului 15, paragraful 4 din Codul Disciplinar al FIFA din 2019, identitatea unui club este constituită din elemente precum nume, culori, logo, fani, istorie, jucători, stadion etc., indiferent de entitatea juridică care îl controlează.

Drept rezultat, vicepreședintele Comisiei, consideră că, pe baza informațiilor și a documentelor pe care le are la dispoziție, nu are altă variantă decât să concluzioneze că noul club, FC U Craiova 1948 SA este continuatorul sportiv al debitorului original, SC Fotbal Club U Craiova 1948 SA".

În acest sezon, FC U Craiova, echipa din Liga a III-a, Seria 4, este lider, cu 15 victorii din 15 posibile.