Antrenat timp de doi ani (2014-2016) la Bayern Munchen de către Pep Guardiola, Medhi Benatia l-a caracterizat pe antrenorul catalan, spunând că "nu acordă prea multă atenție relațiilor umane". "El este șeful, el este cel care decide, el este cel care îți spune cum ar trebui să joci", a declarat fundașul marocan.

Medhi BenatiaFoto: juventus.com

"Guardiola este o persoană care nu acordă prea multă importanță relațiilor umane. Mi-a spus 'Te-am cumpărat, te-am dorit. Ai calitate, am nevoie de asta, te voi învăța asta, asta, asta. Ești aici pentru a face ce spun eu, dar nu suntem aici pentru a fi prieteni'.

Eu plecasem de la Roma, unde era Rudi Garcia căruia aproape că îi făceam traducerea. Nu eram prieteni, dar aveam o relație grozavă, la fel și cu Guidolin la Udinese. Dar cu Pep, nu. El este șeful, el este cel care decide, el este cel care îți spune cum ar trebui să joci. După un timp, mi s-a întâmplat să-i spun: 'Ascultă, m-ai cumpărat pentru 30 și ceva de milioane, deci înseamnă că am calități. Dacă m-ai luat ca să mă schimbi, atunci trebuie să cauți pe altcineva' ", a declarat Medhi Benatia, potrivit Le Figaro.

Medhi Benatia a ajuns la Bayern Munchen în anul 2014, când gruparea bavareză se afla sub conducerea lui Pep Guardiola. Fundașul marocan a evoluat în 46 de partide pentru Bayern, a marcat trei goluri și a câștigat de două ori campionatul (2015 și 2016) și Cupa Germaniei (2016). În 2017, Benatia a părăsit-o pe Bayern pentru Juventus, care l-a cumpărat pentru 16,7 milioane de euro.

Benatia se află în prezent la Al Duhail Sports Club, din Qatar, fiind transferat de la Juventus în ianuarie 2019 pentru opt milioane de euro, plus alte două milioane sub formă de potenţiale bonusuri. Marocanul a jucat în 15 partide pentru formația din Qatar și a marcat două goluri.