​Julen Lopetegui, antrenorul celor de la Sevilla, a vorbit despre viitoarea adversară din Europa League, fiind de părere că CFR Cluj este o echipă care le va pune probleme. Tehnicianul a subliniat faptul că trupa lui Dan Petrescu a câștigat toate meciurile jucate pe teren propriu în Europa League.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"E o echipă care vrea să aibă impact la nivel continental. Au investit mult și au câștigat toate cele trei meciuri de acasă în grupă. Pe scurt, e o echipă care ne va pune probleme", a spus Julen Lopetegui, tehnicianul andaluzilor, potrivit Digi Sport.

Întrebat de jurnaliști dacă e mulțumit că a evitat adversari mai puternici, precum Roma sau Leverkusen, Lopetegui a răspuns că "sunt multe echipe bune în Europa, mai important e cum ești tu, cum joci".

Fernando Navarro, directorul sportiv al clubului spaniol, a scos în evidență faptul că echipa lui Dan Petrescu a învins echipe precum Rennes și Lazio: "Clujul vine dintr-una din cele mai grele grupe. Le-au eliminat pe Rennes și pe Lazio. CFR-ul are jucători care n-au ajuns în Champions League, dar au experiență în Europa. Românii știu să joace în fazele eliminatorii. Nu există dubii că noi suntem echipa mai bună, dar nu vom trata CFR-ul de sus."

Rezultate înregistrate de CFR în Grupa E a Europa League:

CFR Cluj - Lazio 2-1

Celtic - CFR Cluj 2-0

Rennes - CFR Cluj 0-1

CFR Cluj - Rennes 1-0

Lazio - CFR Cluj 1-0

CFR Cluj - Celtic 2-0

Partida tur dintre CFR Cluj și Sevilla va avea loc la 20 februarie 2020 (în Gruia), iar returul la 27 februarie 2020 (Estadio Ramón Sánchez Pizjuán).

Cine este Sevilla

Sevilla este echipa care deține recordul de trofee Europa League câștigate: 5 la număr (2005–06, 2006–07, 2013–14, 2014–15, 2015–16).

Andaluzii au mai cucerit Supercupa Europei (2006) și au mai disputat alte patru finale (2007, 2014, 2015, 2016).

În clasamentul coeficienților, Sevilla se află pe locul 11, înaintea unor formații precum Tottenham și Borussia.