​Vedeta echipei Paris Saint-Germain Kylian Mbappe ar putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor, informează Le Parisien, citat de lequipe.fr.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mbappe, 20 de ani, este un titular incontestabil al primei reprezentative a Franţei, pentru care a jucat deja 34 de meciuri şi a marcat 13 goluri.

În aceste condiii, el a "sărit" peste etapa naţionalei under 21 şi nu a participat cu echipa de tineret la Campionatul European de vara trecută, la care Franţa, aflată în grupa României, a ajuns în semifinale, la fel ca naţionala lui Mirel Rădoi, obţinând calificarea la Tokyo-2020.

Însă preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Noel Le Graet, îl doreşte pe atacantul lui PSG în echipa olimpică şi va discuta cu acesta pentru a-l încerca să-l convingă să participe.

Însă înainte de a discuta cu Mbappe, Le Graet trebuie să obţină acceptul lui Leonardo, directorul sportiv al clubului parizian, de a-i permite jucătorului să se alăture echipei olimpice.

Turneul olimpic de fotbal va avea loc între 23 iulie 2020 şi 8 august 2020, ceea ce însemană că Mbappe, dacă va participa, va rata mare parte din perioada de pregătire din vară cu PSG. În plus, ar fi o solicitare importantă pentru el, ţinând cont că din 12 iunie 2020 şi până, posibil, 12 iulie 2020, tânărul fotbalist va juca cu naţionala "mare" la turneul final al Campioantului European de fotbal, scrie News.ro.