Giedrius Arlauskis, portarul lituanian al celor de la CFR Cluj, a fost inclus de UEFA în echipa ideală a fazei grupelor Europa League.

Giedrius ArlauskisFoto: Dan Tautan/Nicu Cherciu

În vârstă de 32 de ani, Arlauskis a obținut, conform analizei InStat, 299 de puncte în urma prestațiilor din această fază a competiției. În al patrulea meci din grupă, portarul ardelenilor a avut o evoluție extraordinară, pe teren propriu, împotriva celor de la Rennes (victorie cu 1-0) și a fost inclus în echipa etapei.

Echipa ideală a grupelor Europa League:

Giedrius Arlauskis (CFR Cluj) - Reinhold Ranftl (LASK Linz), Skhodran Mustafi (Arsenal), Federico Fazio (AS Roma), Kieran Tierney (Arsenal) - Teun Koopmeiners (AZ Alkmaar), Bruno Fernandes (Sporting Lisabona), Filip Kostic (Eintracht Frankfurt) - Oussama Idrissi (AZ Alkmaar), Edin Dzeko (AS Roma), Bukayo Saka (Arsenal).

  • CFR Cluj a încheiat Grupa E cu 12 puncte, un record pentru echipele românești în Europa League. Anterior, FCSB adunase 11 puncte într-o grupă cu Stuttgart, FC Copenhaga și FK Molde, în 2012.
  • CFR Cluj va evolua pentru a doua oară în 16-imile Europa League. Ardelenii au mai ajuns în această fază în sezonul 2012-2013, după ce s-au clasat pe locul 3 în grupa de Champions League (au avut 10 puncte într-o grupă cu Manchester United, Galatasaray și Braga).
  • În 2013, CFR Cluj a fost eliminată de Inter Milano în 16-imile Europa League, cu scorul general de 0-5 (0-2 în deplasare și 0-3 acasă).