CFR rămâne la un punct distanță de primăvara Europa League, campioana României având două variante din trei contra celor de la Celtic Glasgow. Dan Petrescu a vorbit despre marele meci într-o conferință de presă, iar acesta a subliniat următoarele: "Dacă nu ne vom califica, va fi unul dintre cele mai triste momente din cariera mea". Meciul din Gruia va începe la ora 19:55, va fi în direct pe Digisport, Telekomsport și LookTV și LiveText pe HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipele probabile

CFR: Arlauskis - Susic, A. Burcă, Cestor, Camora - Djokovic, Bordeianu, Culio - C. Deac, L. Traore, Omrani. Antrenor: Dan Petrescu

Celtic: Gordon - Bauer, Bitton, Simunovic, Taylor - Robertson, Ntcham - Shved, Rogic, Johnston - Griffiths. Antrenor: Neil Lennon

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu” (Cluj)

Arbitru: Halis Özkahya (Turcia)

Ce spune Dan Petrescu

  • "Celtic poate să vină cu trei echipe în campionatul românesc și câștigă sigur titlul. Nu cu prima, nu cu a doua, ci cu a treia. Uitați-vă la lotul lor. E normal că ei sunt favoriți. Indiferent ce mi-ați spune, vom fi foarte supărați și triști dacă nu ne calificăm. Nu mă așteptam nici 1% să jucăm cu calificarea pe masă și să avem nevoie doar de un punct.
  • Dacă nu ne vom califica, va fi unul dintre cele mai triste momente din cariera mea. E clar că e bine să ai două rezultate din trei la dispoziție, nu numai unul. Dacă jucăm la egal, pierdem sigur. Putem primi gol în minutul 95.
  • Știm că Celtic a câștigat ultimele 12 meciuri oficiale. Au un lot fantastic, o formă fantastică. Va fi un mic miracol dacă ne calificăm. Ne uităm la numele adversarelor. Lazio e pe 3 în Italia, Rennes poate trece pe 3 în Franța, și de Celtic ce să mai zic? Dacă terminăm și pe locul 1 în Liga 1, va fi tot un mic miracol pentru că a fost una dintre cele mai grele perioade din cariera mea.
  • Nu contează prima de calificare la un asemenea meci. Ar fi păcat să ne gândim la bani. E ceva unic pentru un fotbalist, pentru un antrenor. Să nu regretăm, de asta mi-e frică mie. Nu știi când mai vine șansa ca o echipă din România să ajungă în primăvara europeană. Eu sunt sceptic deoarece bugetele din România sunt foarte mici și nu te poți compara cu cluburile mari" - Dan Petrescu.

Clasament Grupa E:

1. Celtic Glasgow (10-4) 13 puncte - deja calificată

2. CFR Cluj (4-4) 9

3. Lazio Roma (6-7) 6

4. Rennes (3-8) 1

Se vor juca în ultima etapă:

12 decembrie, de la ora 19:55

Rennes - Lazio

CFR Cluj - Celtic.