​Dan Petrescu, antrenorul echipei CFR Cluj, spune că formația sa trebuie să joace pentru victorie în meciul cu Celtic, de joi, care îi poate aduce calificarea în șaisprezecimile de finală ale Europa League. Tehnicianul numește această posibilă performanță "un mic miracol", potrivit Mediafax.

Dan PetrescuFoto: Facebook - Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

Tehnicianul a mai declarat că nu se aștepta să ajungă atât de aproape de calificare, însă, dacă nu va reuși să acceadă în următoarea fază a competiției, va fi unul dintre cele mai triste momente din cariera sa.

"Celtic poate să vină cu trei echipe în campionatul românesc și câștigă sigur titlul. Nu cu prima, nu cu a doua, ci cu a treia. Uitați-vă la lotul lor! E normal că ei sunt favoriți. Indiferent ce mi-ați spune, vom fi foarte supărați și triști dacă nu ne calificăm. Nu mă așteptam nici 1% să jucăm cu calificarea pe masă și să avem nevoie doar de un punct.

Dacă nu ne vom califica, va fi unul dintre cele mai triste momente din cariera mea. E clar că e bine să ai două rezultate din trei la dispoziție, nu numai unul. Dacă jucăm la egal, pierdem sigur. Putem primi gol în minutul 95. Noi trebuie să punem probleme.

Știm că Celtic a câștigat ultimele 12 meciuri oficiale. Au un lot fantastic, o formă fantastică. Va fi un mic miracol dacă ne calificăm. Ne uităm la numele adversarelor. Lazio e pe 3 în Italia, Rennes poate trece pe 3 în Franța, și de Celtic ce să mai zic? Dacă terminăm și pe locul 1 în Liga 1, va fi tot un mic miracol pentru că a fost una dintre cele mai grele perioade din cariera mea", a declarat Dan Petrescu, miercuri, într-o conferință de presă.

În plus, Petrescu crede că formațiile din România nu se vor mai întâlni prea des cu șansa de a accede în primăvara europeană: "Nu contează prima de calificare la un asemenea meci. Ar fi păcat să ne gândim la bani. E ceva unic pentru un fotbalist, pentru un antrenor. Să nu regretăm, de asta mi-e frică mie. Nu știi când mai vine șansa ca o echipă din România să ajungă în primăvara europeană. Eu sunt sceptic deoarece bugetele din România sunt foarte mici și nu te poți compara cu cluburile mari".

Mario Camora a declarat miercuri că el şi colegii săi vor obţine calificarea în faza următoare doar dacă se vor concentra.

"E important acest meci pentru ambele părţi. Pentru club în primul rând şi pentru noi, jucătorii, pentru că merităm şi avem prestigiu mult mai mare în Europa. Echipa a demonstrat deja în acest sezon de Europa League că se poate să o învingem pe Celtic. Cel mai important pentru noi jucătorii este să fim inteligenţi.

Am fost trişti după înfrângerea din campionat, dar acum e altă competiţie, în care vrem să trecem mai departe. Cu siguranţă nu o să fie uşor, e bine că jucăm acasă, dar o să fie un meci foarte, foarte greu, şi numai dacă suntem concentraţi vom obţine rezultatul pe care îl dorim. Presiune există, vrem să mergem mai departe. Ar fi păcat să ajungem la ultimul meci, cu acest avantaj, şi să nu ne calificăm”, a spus Camora, potrivit News.ro.

CFR Cluj va înfrunta echipa scoţiană Celtic, pe teren propriu, joi, de la ora 19:55, în ultima rundă din grupa E a Europa League. Campioana României are nevoie să obţină un punct pentru a-şi asigura calificarea. Pentru echipa lui Dan Petrescu există şi varianta eşecului în meciul cu Celtic, însă Lazio nu trebuie să o învingă pe Rennes, în celălalt meci al grupei.