Clubul Napoli a anunțat, marți seara, demiterea antrenorului Carlo Ancelotti. Decizia a venit la doar câteva ore după ce echipa italiană a învins-o pe Genk, scor 4-0, și s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor, potrivit Mediafax.

Carlo AncelottiFoto: sscnapoli.it

"Clubul Napoli a decis să îl revoce din funcția de manager tehnic al primei echipe pe domnul Carlo Ancelotti. Relația de prietenie și respect reciproc între președintele Aurelio De Laurentiis și Carlo Ancelotti rămâne intactă", a transmis clubul Napoli, pe Twitter.

După victoria cu Genk, Carlo Ancelotti a declarat că nu știe dacă va mai rămâne în funcția de antrenor și că va avea o discuție cu președintele Aurelio De Laurentiis, miercuri. Decizia a fost luată mai rapid decât preconiza tehnicianul.

"Nu ştiu dacă voi mai fi antrenor aici şi la meciul de sâmbătă. Vom face o evaluare, alături de preşedinte, mâine. Eu nu am demisionat niciodată în carieră şi nu o voi face. Această echipă are calitate şi a demonstrat în Liga Campionilor", declara Ancelotti, potrivit Sky Sports Italia.

Înainte de victoria contra lui Genk, Napoli a avut o serie de nouă meciuri fără succes.

Demiterea lui Carlo Ancelotti este pusă și pe seama conflictului care a existat între președintele clubului și jucătorii echipei. Aurelio De Laurentiis le-a ordonat fotbaliștilor săi să intre în cantonament după remiza cu Salzburg, scor 1-1, din Liga Campionilor, însă aceștia, împreună cu antrenorul, au decis să meargă acasă. Presa din Italia a scris că jucătorii au primit amenzi considerabile, iar relația dintre președinte și tehnician a avut de suferit.

Carlo Ancelotti a pregătit-o pe Napoli de la începutul sezonului 2018/2019. El a terminat pe locul secund în ediţia precedentă de campionat din Italia, însă rezultatele mai slabe în Serie A au apărut în actuala stagiune, echipa fiind pe locul 7, după 15 runde, cu 21 de puncte. În schimb, italienii au obţinut calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, marţi, după ce au învins Genk, scor 4-0.

Potrivit presei din Italia, principalul favorit pentru preluarea băncii tehnice a lui Napoli este Gennaro Gattuso, liber de contract după despărțirea de AC Milan, la finalul sezonului trecut.