Federaţia Franceză de Fotbal (FFF) i-a prelungit contractul selecţionerului campioanei mondiale, Didier Deschamps, până în 30 decembrie 2022, după turneul final al Cupei Mondiale din Qatar, informează lequipe.fr.

Didier DeschampsFoto: fifa/ getty

Deschamps este în funcţie din 2012, iar precedentul său contract, semnat în 2017, era valabil până în 2020, după Euro-2020.

"Rezultatele nici nu se discută, este o decizie foarte logică. Rezultatele sunt convingătoare. Guy Stéphan şi Franck Raviot (n.r. - colaboratorii selecţionerului) continuă şi ei", a declarat preşedintele FFF, Noel Le Graet.

Deschamps are ca obiectiv la Euro-2020 calificarea în semifinale.

"Calificarea în semifinale este un obiectiv posibil. Dar nu este uşor de obţinut. Primele meciuri nu sunt cu rezultat cunoscut dinainte, tragerea la sorţi nu prea ne-a fost foarte favorabilă, trebuie să trecem de meciurile acelea. Prin valoare, echipa noastră face parte dintre cele mai bune din lume. Dacă nu am avea un obiectiv ridicat, nu am părea foarte serioşi", a spus şeful federaţiei.

Întrebat ce va face în cazul unui eşec al naţionalei Franţei, Le Graet a răspuns: "La o competiţie precum Campionatul European, este important ca jucătorii şi selecţionerul să fie siguri de viitorul lor. Nu-mi pemit să iau în considerare un eşec, chiar dacă acesta poate veni în fotbal, şi contractul nu are nicio clauză negativă".

Deschamps s-a declarat mândru şi onorat să continue la naţionala franceză.

"Este mereu o mândrie şi o onoare pentru mine. Cunoaşteţi ataşamentul pe care l-am avut şi că voi continua să-l am pentru acest tricou. Îi mulţumesc preşedintelui pentru încrederea lui şi apreciez relaţia noastră. Este important pentru mine. Sunt mândru şi fericit să continui aventura", a spus antrenorul de 51 de ani.

La turneul final al CE de anul viitor, Franţa face parte din Grupa F, alături de Germania, Portugalia şi o echipă ce va fi stabilită după play-off-ul Ligii Naţiunilor.

Fost antrenor al echipelor Monaco (2001-05), Juventus (2006-07) şi Olympique Marseille (2009-12), "DD" a preluat naţionala în 2012 şi a condus într-o sută de meciuri.

Cu reprezentativa Franţei, antrenorul Deschamps a fost campion mondial în 2018 şi vicecampion european în 2016, scrie News.ro.