Fostul fotbalist italian Alessandro Del Piero a confirmat participarea la meciul de retragere al lui Adrian Mutu, care va avea loc vara viitoare, la Cluj-Napoca, în cadrul Sports Festival.

Alessandro Del PieroFoto: Facebook - SportsFestival

Potrivit unui comunicat transmis marți de organizatorii Sports Festival, Alessandro Del Piero a fost inclus în anul 2004 de Pelé în topul celor mai buni fotbaliști din istorie.

„Legendarul Alessandro Del Piero vine la Sports Festival 2020! El va participa la meciul de retragere al lui Adrian Mutu alături de alte nume mari ale fotbalului internațional care au confirmat deja prezența, precum Francesco Totti, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso și Sébastien Frey. În 2004, Alessandro Del Piero a fost inclus de Pelé în topul celor mai buni fotbaliști din istorie. A devenit renumit pentru eleganța jocului și execuțiile uimitoare, dar și pentru fidelitatea arătată față de echipa pe care a adorat-o încă de când era copil: Juventus. În 2006, în cel mai negru an din istoria clubului, Del Piero declara: ”, se arată în comunicat.

Reprezentanții Sports Festival au subliniat că Del Piero a jucat la Juventus începând cu anul 1993, el fiind, de altfel, golgheterul all-time al clubului, cu 290 de goluri marcate, dintre care 135 decisive.

„Cu numărul 10 pe tricou, Del Piero deține și recordul absolut de prezențe în cadrul clubului - 705 meciuri”, au menționat reprezentanții festivalului clujean.

Adrian Mutu și Del Piero au jucat împreună un sezon la Juventus și au fost adversari timp de 9 sezoane în campionatul italian, cei doi reușind să ducă echipa până în sferturile de finală ale Ligii Campionilor în sezonul 2005-2006.

„Alessandro Del Piero a scris istorie și la echipa națională de fotbal a Italiei. A jucat la trei Campionate Mondiale și la patru Campionate Europene. Vârful carierei sale a fost în 2006, când a câștigat finala decisivă a Cupei Mondiale. În perioada 2012-2014, Del Piero a evoluat la FC Sydney, unde a reușit să ducă arta fotbalului, devenind cel mai bun marcator din istoria acestui club”, au mai arătat reprezentanții Sports Festival.

Meciul amical jucat la Cluj-Napoca va marca retragerea din activitate a lui Adrian Mutu și va avea loc în cadrul Sports Festival 2020, în 13 iunie 2020, pe stadionul Cluj Arena. Prieteni și foști coechipieri ai lui Mutu vor intra pe teren pentru o partidă dintre Team Romania vs. World Stars, informează Mediafax.