​UEFA a deschis o procedură disciplinară după incidentele de la meciul România - Suedia (0-2), disputat pe 15 noiembrie, pe Arena Naţională din Bucureşti, în preliminariile EURO 2020, a anunţat vineri forul fotbalistic european, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Deschiderea acestei proceduri disciplinare vine după ce UEFA a efectuat investigaţii în cazul de presupus abuz rasist comis de suporterii naţionalei României asupra atacantului suedez Alexander Isak, în timpul acestui meci.

Federaţia Română de Fotbal este vizată de o procedură disciplinară pentru "comportament rasist", a indicat UEFA.

Alexander Isak l-a informat pe arbitrul meciului de pe Arena Naţională, italianul Daniele Orsato, că a fost ţinta unui abuz rasist, iar jocul a fost întrerupt pentru scurt timp, iar la staţia de amplificare a stadionului s-a dat citire unui avertisment.

România riscă sancţiuni severe, având în vedere că a fost deja sancţionată cu un meci de suspendare pe o perioadă de probaţiune de un an, pentru incidente anterioare. În cadrul sancţiunii amintite, meciul cu Norvegia din preliminariile EURO 2020, care trebuia să se joace cu porţile închise, s-a disputat cu 30.000 de copii în tribune, lucru permis de UEFA în aceste condiţii.

Următoarea sancţiune dictată de UEFA împotriva României ar putea afecta play-off-ul Ligii Naţiunilor din luna martie, ce reprezintă ultima şansă a tricolorilor de calificare la EURO 2020. Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA va anunţa deciziile pe 12 decembrie.

În min. 81 al întâlnirii România - Suedia, arbitrul italian Daniele Orsato a oprit meciul un minut pe motiv de scandări cu caracter rasist la adresa atacantului suedez de culoare Isak, iar de la instalaţia de amplificare s-a transmis un avertisment către suporterii români prin care au fost atenţionaţi că există riscul întreruperii definitive a partidei în cazul în care asemenea incidente se repetă.

Echipa naţională de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2020 prin intermediul preliminariilor continentale, după ce a fost învinsă fără drept de apel de Suedia cu scorul de 2-0 (2-0), vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în penultimul său meci din Grupa F.

Citește și: