Publicația Corriere dello Sport a dat naștere unui nou episod de rasism în Italia. Totul a plecat de la titul cu care a fost deschisă ediția de joi, care avea ca temă meciul dintre Inter Milano și AS Roma programat vineri seară, potrivit Mediafax.

Titlul neinspirat al celor de la Corriere dello SportFoto: captura corriere dello sport.it

Concret, pe prima pagină se aflau jucătorii Romelu Lukaku, de la Inter, și Chris Smalling, de la AS Roma, alături de titlul ”Black Friday”. Mulți dintre oamenii de fotbal din Italia s-au arătat deranjați de remarca față de cei doi jucători de culoare. Unul dintre aceștia a fost chiar impresarul atacantului legitimat la Inter.

”Mie, ca italian, îmi este rușine de ce se întâmplă. Avem o mare problemă cu rasismul în țara noastră. Am sentimentul că trăim în anii 1920. Ne confruntăm cu o problemă de cultură.” , a punctat Federico Pastorello pentru Sky Sports.

Romelu Lukaku și Chris Smalling i-au criticat pe jurnaliștii italieni.

”În loc să se concentreze pe o luptă între două echipe, Corriere dello Sport vine cu unul dintre cele mai proaste titluri pe care le-am văzut în cariera mea. Nu trebuie întreținută această problemă. În loc să vorbiți despre acest joc frumos care va avea loc pe San Siro între două echipe mari... Educația este cheia. Voi, cei de la Corriere dello Sport, ar trebui să faceți o treabă mai bună din asta. Le mulțumesc tuturor fanilor și jurnaliștilor pentru încurajări. Să privim cu toții către meciul de mâine!", a notat Lukaku.

“Mi-ar fi plăcut să îmi petrec ziua concentrându-mă pentru marele meci de mâine, însă este important să subliniez că este greşit şi profund lipsit de delicateţe ceea ce s-a întâmplat în această dimineaţă. Sper ca redactorii implicaţi în publicarea acestui titlu să îşi asume responsabilitatea şi să înţeleagă puterea pe care o au prin cuvinte şi impactul pe care îl pot avea acele cuvinte. Mulţumiri AS Roma pentru susţinere! Acum să înceapă lupta”, a scris şi Chris Smalling.

AS Roma a postat un comunicat pe site-ul oficial, în care condamnă ceea ce a publicat Corriere dello Sport. În comunicatul semnat şi de AC Milan se notează că grupările au decis ca reporterii Corriere dello Sport să aibă interdicţie de acces la bazele de pregătire ale celor două echipe restul anului şi ca jucătorii să nu ofere nicio declaraţie jurnalului în această perioadă. “Ambele cluburi sunt conştiente că articolul asociat cu titlul “BLACK FRIDAY” conţine un mesaj antirasism şi din acest motiv am decis interdicţie pentru Corriere dello Sport până în ianuarie. Rămânem total dedicaţi luptei împotriva rasismului”.

Partida dintre Inter Milano și AS Roma este programată vineri, de la ora 21:45. Cele două echipe se află pe locuri de cupele europene. Gazdele sunt chiar pe primul loc în Serie A, cu 37 de puncte, la un punct peste poziția secundă, Juventus, iar romanii se situează pe treapta a 5-a a clasamentului, cu 28 de puncte.