Antwerp, echipa pregătită de antrenorul român Ladislau Boloni, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Belgiei, marți seara, după ce a eliminat, pe teren propriu, formația lui Ianis Hagi, Genk, scor 2-2 (3-3, după prelungiri, și 4-3, după loviturile de departajare), informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fără Ianis Hagi, rezervă pe tot parcursul jocului, Genk a deschis scorul după patru minute, prin Joakim Maehle. În minutul 30, Antwerp a reușit să egaleze prin Simen Jukleroed.

În partea secundă, Antwerp a trecut la conducerea jocului prin golul lui Dieumerci Mbokani, din minutul 72, însă Genk a replicat după nouă minute, egalând după autogolul lui Wesley Hoedt.

În prelungiri, Dieumerci Mbokani a punctat încă o dată pentru echipa lui Boloni, în minutul 104, însă oaspeții au revenit la doar două minute, prin golul japonezului Junya Ito.

La loviturile de departajare, din tabăra lui Antwerp au marcat Rafaelov, Buta, Jukleroed și Mbokani, singurul care a ratat fiind Hoedt. În schimb, pentru Genk au transformat Samata, Berge și Lucumi, iar cei care au ratat au fost Ito și Wouters.

În urma acestei victorii, Antwerp este prima echipă calificată în sferturile de finală ale Belgiei. Celelalte partide din optimile de finală vor avea loc miercuri și joi.