​Fostul internaţional şi selecţioner Gheorghe Hagi a declarat, luni seară, că nu a fost invitat de FRF la tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European din 2020, eveniment care a avut loc în urmă cu două zile, la Bucureşti, scrie News.ro.

Gheorghe HagiFoto: fcviitorul.ro

“N-am fost invitat la gală, dar nici nu era obligatoriu. Asta e, aşa s-a gândit. Întrebaţi-i pe cei de la federaţie. De ce să mă simt afectat? Eu mă simt mândru că am jucat pentru România. Nimeni nu m-a invitat. Şi nu vorbim de ambasador, vorbim de invitaţie. Eu mă duc la Constanţa să produc jucători pentru România, să joace pentru România, restul contează mai puţin”, a spus Hagi în conferinţa de presă de după meciul din Liga I cu FC Botoşani, scor 0-1.

La Digi Sport, Gheorghe Hagi a afirmat că nu a urmărit tragerea la sorţi: “Nu m-am uitat la tragerea la sorţi. România joacă un baraj. Mai întâi vorbiţi de baraj, după aceea vorbiţi de altele”.

Componența grupelor Campionatului European:

Grupa A (gazde: Roma, Baku): Turcia, Italia, Țara Galilor, Elveția

Grupa B (gazde: Sankt Petersburg, Copenhaga): Danemarca, Finlanda, Belgia, Rusia

Grupa C (gazde: Amsterdam, Bucureşti): Olanda, Ucraina, Austria, România (dacă se califică) sau Georgia/Macedonia de Nord/Kosovo/Belarus (dacă România nu se califică)

Grupa D (gazde: Londra, Glasgow): Anglia, Croația, Scoţia/Israel/Norvegia/Serbia, Cehia

Grupa E (gazde: Bilbao, Dublin): Spania, Suedia, Polonia, Bosnia Herţegovina/Slovacia/Irlanda/Irlanda de nord

Grupa F (gazde: Munchen, Budapesta): Islanda/Bulgaria/Ungaria (dacă se califică) / Georgia/Macedonia de Nord/Kosovo/Belarus (dacă România se califică), Portugalia, Franța, Germania

  • Ultimele patru participante vor fi stabilite în urma play-off-ului Ligii Naţiunilor, în care va juca şi România. Pentru a se califica la Euro-2020, tricolorii trebuie să treacă de Islanda (26 martie) şi de învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria (31 martie), ambele dueluri urmând a se disputa în deplasare.
  • Turneul final al Campionatului European va avea loc în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020.
  • Bucureştiul va găzdui pe Arena Naţională patru meciuri: trei în grupa C (la 14, 18 şi 22 iunie 2020) şi o optime de finală, la 29 iunie 2020. În cazul calificării la Euro-2020, naţionala României va juca cel puţin două meciuri pe Arena Naţională.