FC Botoșani a câștigat meciul cu Viitorul Constanța, de pe teren propriu, din etapa a 18-a a Ligii 1. S-a impus la limită, cu scorul de 1-0, după reușita lui Hervin Ongenda din lovitură de pedeapsă, transmite Mediafax.

Liga 1Foto: lpf.ro

Botoșani avea nevoie de victorie pentru a mai spera la play-off-ul campionatului, iar acest lucru s-a văzut în evoluția elevilor lui Marius Croitoru. Gazdele au presat mai mult în prima repriză, iar până să marcheze au avut câteva șanse notabile. Roman și Ofosu au fost cei mai periculoși, dar nu au nimerit ținta. Golul a venit în minutul 17, din lovitură de pedeaspsă. Mihai Roman a fost faultat în careu de portarul Cătălin Căbuz, iar Hervin Ongenda a marcat cu un șut pe centrul porții.

În partea a doua, echipa antrenată de Gică Hag a ieșit mai mult la joc, a încercat să fie mai incisivă pe faza de atac, dar nu a avut șanse importante de gol. Multe dintre atacuri nu s-au încheiat cu șut pe spațiul porții.

Golul marcat de Ongenda:

Au evoluat echipele:

FC Botoșani: Pap – Patache, Haruț, Chindriș, Țigănașu – Papa, Rodriguez – Ashkovski (Holzmann '79), Ongenda (Ebenhofer '33), Roman (Moussa '59), Ofosu. Antrenor: Marius Croitoru

FC Viitorul: Căbuz – Mladen (Boboc '76), Țîru, Ghiță, De Nooijer – Artean, V. Achim, Iacob (Ciobanu '45) – Houri (Matei '67) – Rivaldinho, L. Munteanu. Antrenor: Gheorghe Hagi

Succesul și cele 3 puncte o duc pe FC Botoșani pe locul 7, la un singur punct de poziția a 6-a, care asigură prezența în play-off. Viitorul rămâne pe locul 3, cu 32 de puncte, și ratează șansa de a trece pe prima poziție în Liga 1. Dacă s-ar fi impus, constănțenii ar fi trecut peste liderul CFR Cluj, care are în acest moment 35 de puncte.

În etapa următoarea FC Botoșani joacă în deplasare cu Universitatea Craiova, iar Viitorul primește vizita Astrei Giurgiu.