Nicolae Dică (39 de ani) a anunțat, vineri, că a acceptat propunerea lui Mirel Rădoi de a deveni antrenorul secund al echipei naționale a României.

Foto:

Rădoi (38 de ani), noul selecționer al echipei naționale, declarase că Dică reprezintă pentru el prima opțiune pentru funcția de antrenor secund.

"Am primit foarte bine vestea că Rădoi va fi selecţionerul naţionalei. Voi fi alături de el. Voi colabora cu Mirel. Astăzi i-am dat ok-ul că îmi doresc să lucrăm împreună şi săptămâna următoare urmează să merg să semnez contractul.

Am avut o discuţie cu el în care mi-a explicat ce-şi doreşte de la mine. Am înţeles ce vrea, i-am explicat ce-mi doresc eu, am ajuns la un numitor comun şi pentru mine e o onoare să fiu la echipa naţională, să lucrez împreună cu Mirel. Este o provocare şi pentru mine, şi pentru el şi sper să reuşim împreună să facem lucruri bune pentru fotbalul românesc.

Cu toţii ne dorim să ne calificăm, va fi foarte greu, dar avem încredere, de-asta suntem acolo, de-asta am ales să mergem, pentru că avem încredere în jucătorii echipei naţionale şi sperăm să reuşim acest lucru" , a declarat Nicolae Dică, potrivit Telekom Sport.

Ultima dată, Nicolae Dică a antrenat-o pe FC Argeș, echipă din Liga a II-a. El o preluase pe FC Argeș la începutul actualului sezon, manifestându-și dorința de a promova în Liga 1, dar a fost demis la începutul lunii octombrie.

Ultima șansă a României de a ajunge la Euro 2020 va fi barajul din Liga Națiunilor, unde va evolua în semifinale cu Islanda.

Cum arată semifinalele din Liga Națiunilor:

Islanda - România

Bulgaria - Ungaria

Dacă va trece de Islanda, România se va duela, tot în deplasare, cu învingătoarea din duelul Bulgaria vs Ungaria.

  • Islanda ocupă locul 39 în clasamentul FIFA și are o echipă cotată la 83,63 milioane €.
  • România ocupă locul 37 în ierarhia FIFA și are o echipă cotată la 81,90 milioane €.

Cum arată duelurile din play-off-ul Ligii Națiunilor:

Divizia A / Islanda - România şi Bulgaria - Ungaria

Divizia B / Bosnia-Herţegovina - Irlanda de Nord şi Slovacia - Irlanda

Divizia C / Scoţia - Israel şi Norvegia - Serbia

Divizia D / Georgia - Belarus şi Macedonia de Nord - Kosovo.

Euro 2020, date de ținut minte

  • 30 noiembrie 2019 - Va avea loc tragerea la sorți a grupelor de la Euro 2020, eveniment care va fi găzduit de București.
  • 26 martie 2020 - Vor avea loc semifinalele din play-off-ul din Liga Națiunilor.
  • 31 martie 2020 - Vor avea loc finalele din play-off-ul din Liga Națiunilor.
  • 12 iunie - 12 iulie 2020 - În această perioadă va avea loc Euro 2020, marea finală urmând să aibă loc pe Wembley, din Londra.