Finalul campaniei de calificare la EURO 2020 a fost și finalul lui Cosmin Contra pe banca tehnică a echipei naționale a României. După înfrângerea cu Spania și ratarea calificării la turneul final, "Guriță" a decis să se despartă de "tricolorii mari", transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

La doar două zile după prezentarea oficială a noului selecționer, fostul secund al lui Cosmin Contra, Adrian Mihalcea, a explicat la Digi Sport care a fost atmosfera la echipa națională pe finalul preliminariilor:

"O despărțire bruscă, a durut destul de mult. Ideile noastre n-au mai ajuns la jucători și am decis să nu mai continuăm. E vorba doar de ultima perioadă. Dacă ne uităm la meciul cu Norvegia, atitudinea a fost extraordinară. Poate și datorită presiunii".

În ultima dublă jucată de România cu selecționerul Cosmin Contra pe banca tehnică, tricolorii au încasat șapte goluri, două de la Suedia, iar restul de cinci de la Spania.

"Am întâlnit o echipă a Suediei într-o formă foarte bună, cumva miza aceasta a jocului ne-a făcut să fim temători, precipitați, lucru care a dus la această înfrângere. Băieții nu mai simțeau că pot face un meci bun (n.red. - în meciul cu Spania). Cu mâna pe inimă vă spun că nu au fost incidente, nu au fost probleme. Am făcut alegerile pe care le-am făcut, ceilalți au reacționat, era și normal", a mai spus Mihalcea.

Mihalcea a explicat și decizia staff-ului tehnic de a-l lăsa în afara lotului pe Ionuț Radu, portarul lui Genoa. Ciprian Tătărușanu, Florin Niță și Silviu Lung Jr. au fost portarii convocați pentru dubla cu Spania și Suedia.

"Nici cu Ionuț Radu nu a fost nicio problemă. Eu vă spun din punctul nostru de vedere și cum am considerat să facem convocările. Am ales ca varianta a doua să fie Niță, un jucător care se antrenează extraordinar", a explicat Mihalcea.

Cum arată semifinalele din Liga Națiunilor:

Islanda - România

Bulgaria - Ungaria

Dacă va trece de Islanda, România se va duela, tot în deplasare, cu învingătoarea din duelul Bulgaria vs Ungaria.

  • Islanda ocupă locul 39 în clasamentul FIFA și are o echipă cotată la 83,63 milioane €.
  • România ocupă locul 37 în ierarhia FIFA și are o echipă cotată la 81,90 milioane €.

Cum arată duelurile din play-off-ul Ligii Națiunilor:

Divizia A / Islanda - România şi Bulgaria - Ungaria

Divizia B / Bosnia-Herţegovina - Irlanda de Nord şi Slovacia - Irlanda

Divizia C / Scoţia - Israel şi Norvegia - Serbia

Divizia D / Georgia - Belarus şi Macedonia de Nord - Kosovo.

Euro 2020, date de ținut minte

  • 30 noiembrie 2019 - Va avea loc tragerea la sorți a grupelor de la Euro 2020, eveniment care va fi găzduit de București.
  • 26 martie 2020 - Vor avea loc semifinalele din play-off-ul din Liga Națiunilor.
  • 31 martie 2020 - Vor avea loc finalele din play-off-ul din Liga Națiunilor.
  • 12 iunie - 12 iulie 2020 - În această perioadă va avea loc Euro 2020, marea finală urmând să aibă loc pe Wembley, din Londra.