Mirel Rădoi a declarat, joi, că, deși încă nu s-a înțeles cu Nicolae Dică, acesta rămâne prima opțiune pentru postul de antrenor secund al echipei naționale, scrie Mediafax.

Foto:

”Deocamdată nu m-am ințeles cu Dică. Am avut o discuție cu mai mulți antrenori care pot fi secunzi. Trebuie să fim siguri că timp de doi ani vor rămâne la echipa națională. Dică este opțiunea numărul 1, dar dacă va dori să continue și la echipa de club, trebuie să am și alte variante. Primul criteriu la care m-am gândit nu a fost loialitatea, ci pasiunea. Nu vreau un secund care doar să stea lânga mine”, a declarat Mirel Rădoi la Telekom Sport.

"Dacă nu apăreau reacții negative la adresa jucătorilor U21, probabil aș fi rămas acolo"

"Dacă nu apăreau aceste reacții negative la adresa jucătorilor care în vară ne-au făcut fericiți, probabil aș fi rămas selecționer la U21. Am trăit alături de ei momente senzaţionale. Şi nu doar ca sportivi, ca oameni. Şi să văd reacţiile astea... adică ne uităm la primul 11 al lui Chelsea: Tomori, Abraham și Mount sunt trei jucători care au jucat cu noi. Acum şase luni, aceşti jucători i-au bătut. După şase luni de zile, practic nu mai ştiu fotbal. Mi-e greu să cred.

Înţeleg perfect diferenţa de valoare, de ritm, de intensitate, de forţă, de gândire, numărul mare de meciuri şi de minute jucate de aceşti jucători faţă de români, înţeleg orice. Dar de acolo până să încerci să spui că, ceea ce s-a întâmplat, s-a întâmplat doar din cauza jucătorilor U21, mi se pare strigător la cer", a mai spus Rădoi.

De asemenea, noul selecționer a explicat cum va încerca să pregătească primul său meci, care se va disputa la 26 martie, contra Islandei, pe teren străin, în semifinalele barajului pentru EURO 2020: "Islanda are un plus: organizarea defensivă. Trebuie să găsim un echilibru între faza de atac și faza de apărare. Va trebui să fim atenți să nu primim gol. Asta nu înseamnă că vom sta în propria jumătate și ne vom aștepta adversarul".

Începând din martie 2018, Rădoi a ocupat funcţia de manager sportiv al echipei naţionale U21 a României, iar în luna august a aceluiaşi an a preluat banca tehnică, după ce Daniel Isăilă a decis să accepte o ofertă din Arabia Saudită. A reuşit să califice reprezentativa Under 21 la EURO 2019, unde a ajuns până în semifinalele competiţiei, performanţă ce a însemnat calificarea la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani.

În total, pe banca selecţionatei U21, Mirel Rădoi a bifat 15 partide, reuşind să câştige 9 dintre ele şi să bifeze trei remize. Antrenorul a pregătit şi o echipă de club, pe FCSB, în perioada iunie 2015-noiembrie 2015.