CFR Cluj avea nevoie de un singur punct la Roma pentru a-și asigura calificarea în șaisprezecimile Europa League, însă a fost învinsă la limită de la Lazio, scor 1-0. Cu o abordare bazată pe defensivă și fără agresivitate, campioana României a fost pedepsită de Lazio. În minutul 24, Correa a transformat în gol singurul șut pe poartă al formației din Serie A. După pauză, elevii lui Dan Petrescu au avut o evoluție complet diferită, și-au creat multe ocazii de gol, dar fără rezultat pe tabelă.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

CFR Cluj are nevoie de un egal în ultima etapă, pe teren propriu, cu Celtic, pentru a merge în șaisprezecimile Europa League. Echipa lui Dan Petrescu se poate califica și dacă va pierde în Gruia, cu condiția ca Lazio să nu câștige cu Rennes.

Rezultatele penultimei etape din Grupa E:

Lazio - CFR Cluj 1-0

A marcat: Correa 24'

Celtic Glasgow - Rennes 3-1

Au marcat: Morgan 22', Christie 45+1', Johnston 74' / Hunou 89'

Clasament Grupa E:

1. Celtic Glasgow (10-4) 13 puncte - deja calificată

2. CFR Cluj (4-4) 9

3. Lazio Roma (6-7) 6

4. Rennes (3-8) 1

Se vor juca în ultima etapă:

12 decembrie, de la ora 19:55

Rennes - Lazio

CFR Cluj - Celtic

Inzaghi: "CFR Cluj va avea viaţă grea cu Celtic. Avem speranţe"

"Trebuia să avem mai multe puncte. Cluj va avea viaţă grea cu Celtic. Da, avem speranţe. Însă se poate întâmpla orice", a spus Inzaghi la Digi Sport.

El a mai afirmat, pentru Sky Sport, că Lazo ar fi putut să mai înscrie un gol. "În prima repriză am mai fi putut înscrie un gol. În repriza a doua am suferit. Trebuie să încercăm să marcăm mai multe goluri, să închidem meciurile mai devreme. De aceea nu am meritat să ajungem în minutul 90 cu un singur gol avantaj", a adăugat tehnicianul, potrivit News.ro.

Reacțiile jucătorilor de la CFR Cluj

"În prima repriză nu am avut curaj, tupeu, dar în partea a doua lucrurile s-au schimbat. La ocaziile avute de echipa noastră, cel mai corect era rezultatul egal. Cu atitudinea din repriza a doua la meciul cu Celtic putem câştiga. Vom face totul să obţinem calificarea cu Celtic", a declarat Camora.

"Din păcate nu am reuşit să marcăm, iar acum avem o ultimă finală cu Celtic, pe care trebuie să o câştigăm sau să facem egal. Va fi greu, vom avea nevoie de fanii noştri. Nu cred că cei de la Celtic vor trata meciul lejer, chiar dacă sunt calificaţi", a declarat Djokovic.

"Va fi foarte greu cu Celtic, dar sper să câştigăm. Celtic nu vine să se dea la o parte, depinde de noi cum vom trata acel meci. Toţi suntem supăraţi, dar trebuie să uităm acest meci cât mai repede. În această seară atât s-a putut, am fi putut scoate un egal, dar asta este", a declarat Păun.

Desfășurarea livetext a partidei:

Final de meci. Lazio se impune cu 1-0 in fata celor de la CFR Cluj.

90+3' Lovitura libera laterala pentru CFR Cluj! Deac centreaza dezamagitor, iar mingea este respinsa de un adversar. In cele din urma, balonul ajunge la Cestor, care trimite cu capul putin pe langa poarta.

90+1' Deac suteaza slab pe jos, fara nicio problema pentru Proto.

90' Meciul este prelungit cu 4 minute.

90' Doua cornere consecutive pentru CFR Cluj, insa fara niciun rezultat. Defensiva lui Lazio reuseste sa respinga de fiecare data.

Info: Rennes a redus din diferenta in partida cu Celtic. Hunou a marcat pentru echipa din Ligue 1, in minutul 89.

82' Djokovic trage de la mare distanta, dar sutul sau nu prinde spatiul portii.

80' Inzaghi face ultima schimbare: iese Luis Alberto, intra Patric.

76' Luis Alberto isi incearca norocul cu un sut din afara careului, dar fara succes.

74' Lazio face a doua mutare: Johny ii lasa locul lui Lulic.

Info: Johnston face 3-0 pentru Celtic in meciul cu Rennes.

73' Ultima schimbare la CFR Cluj: intra Susic, iese Peteleu.

72' CFR se afla in cautarea golului egalizator! Campioana Romaniei arata mult mai bine decat in prima repriza. Dupa un sut trimis putin pe langa poarta de Omrani, Camora l-a intins serios pe Proto.

70' CFR, gol anulat pentru ofsaid! Traore inscrie in urma unui corner, dar reusita este anulata corect pentru pozitie de ofsaid.

68' La doar trei minute de la intrarea pe teren, Traore incaseaza un cartonas galben, dupa un fault asupra lui Vavro.

65' Ambii antrenori efectueaza cate o mutare. La Lazio, Caicedo a intrat in locul lui Adekanye. In echipa campioanei Romaniei, Traore l-a inlocuit pe Pau.

62' Dan Petrescu face prima schimbare: iese Bordeianu, intra Deac.

56' Adekanye cade in careu dupa un contact cu Boli, dar vede cartonasul galben pentru simulare.

54' Ocazie uriasa pentru CFR Cluj! Proto respinge in fata sutul lui Paun, Omrani incearca sa trimita din cadere, cu toata poarta goala in fata, dar goalkeeper-ul belgian intervine inca o data salvator.

49' Lazio a fost aproape sa le faca un cadou oaspetilor. In incercarea de a respinge mingea din fata lui Paun, Acerbi l-a pus la grea incercare pe Proto. Portarul belgian l-a scapat pe Acerbi de un autogol, respingand in corner.

48' Johny executa o lovitura libera de la aproximativ 20 de metri, dar sutul sau trece pe langa bara din dreapta lui Arlauskis.

46' Ali Palabiyik fluiera startul reprizei secunde. Nicio schimbare in cele doua echipe.

Lazio a avut o posesie de 70% in prima parte a meciului de la Roma si un singur sut pe poarta, din care a rezultat golul. In schimb, echipa lui Dan Petrescu nu a trimis niciun sut pe spatiul portii lui Proto.

S-a incheiat prima repriza. Lazio vs CFR Cluj 1-0. In celalalt meci al grupei, Celtic o conduce cu 2-0 pe Rennes. Christie a majorat avantajul scotienilor in minutul 45+1.

45+3' Djokovic vede primul cartonas galben al meciului, dupa un fault asupra lui Vavro.

45+1' Bordeianu executa slab lovitura libera, iar sutul sau se opreste in zidul adversarilor.

45' Se arata doua minute suplimentare pentru prima repriza.

45' CFR Cluj beneficiaza de o lovitura libera de la marginea careului de 16 metri, dupa o intrare intarziata a lui Parolo asupra lui Omrani. Francezul primeste ingrijiri medicale pe gazon, iar apoi este scos in afara terenului.

41' Ocazie uriasa pentru Lazio! Correa este lansat excelent, scapa singur cu Arlauskis, dar suteaza mult peste poarta. Sansa uriasa ratata de mijlocasul argentinian.

37' Bara CFR Cluj! Djokovic prinde un sut in forta de la mare distanta, aproximativ 30 de metri. Proto este salvat de stalpul din stanga al portii.

33'Lasat liber, Luis Alberto trage din interiorul careului la coltul lung, dar balonul nu prinde spatiul portii.

27' CFR reactioneaza dupa golul incasat. Burca suteaza de la distanta, mingea trece putin pe langa poarta.

24' Gool Lazio! Apararea CFR-ului este prinsa pe picior gresit. Correa primeste in careu, isi aseaza mingea cu dreptul, iar apoi il invinge pe Arlauskis cu un sut cu stangul, din cadere, la coltul lung. Lazio vs CFR Cluj 1-0.

23' Centrare in careu pentru Correa. Boli intervine excelent si respinge in afara terenului.

Info: Celtic a deschis scorul in meciul de pe teren propriu cu Rennes. Morgan a inscris in minutul 21.

17' Cataldi il vede intr-o pozitie foarte buna pe Adekanye, in interiorul careului, insa sutul acestuia se duce mult peste poarta lui Arlauskis.

15' S-au scurs primele 15 minute. Elevii lui Dan Petrescu nu s-au apropiat de poarta lui Proto, care ii tine locul accidentatului Strakosha. Dan Petrescu mizeaza totul pe defensiva, dar e greu de crezut ca CFR-ul poarte rezista pana la finalul meciului fara sa primeasca gol.

8' Ocazie pentru Lazio! Johny patrunde in viteza in careu pe partea stanga, centreaza pentru Parolo, dar defensiva CFR-ului respinge in corner.

7' Lazio are o posesie de 90%. Clujenii nu reusesc sa iasa din propria jumatate de teren, dar stau bine in aparare. Poarta lui Arlauskis nu a fost pusa in pericol pana in acest moment.

Suporterii romani domina fundalul sonor. Se striga CFR, CFR! Pe teren, italienii sunt cei care dicteaza ritmul.

1' A inceput meciul de pe Stadio Olimpico. Gazdele au avut lovitura de start.

Italienii nu s-au inghesuit la acest meci, tribunele sunt aproape goale.

Cele doua formatii au iesit pe teren. Se aude imnul Europa League.

Echipele de start:

Lazio: Proto - Bastos, Vavro, Acerbi - Lazzari, Parolo, Cataldi, Luis Alberto, Jony - Correa, Adekanye

Rezerve: Guerrieri, Alia, Luis Felipe, Patric, Lulic, Caicedo, Falbo

Antrenor: Simone Inzaghi

CFR Cluj: Arlauskis - Peteleu, Boli, Burcă, Cestor, Camora - Culio, Bordeianu, Djokovic - Păun, Omrani

Rezerve: Fernandez, Pașcanu, Deac, Susic, Golofca, Hoban, Traore

Antrenor: Dan Petrescu

Atacantul Immobile şi mijlocaşul Sergej Milinkovic-Savic, doi dintre cei mai valoroşi jucători ai lui Lazio, nu au fost incluşi de antrenorul Simone Inzaghi în lotul lui Lazio pentru meciul cu CFR Cluj. Echipa din Serie A nu va conta nici pe fotbalişti ca Thomas Strakosha, Valon Berisha, Adam Marusic sau Ştefan Radu.

Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Turcia, avându-l la centru pe Ali Palabiyik. El va fi ajutat de asistenţii Serkan Olguncan şi Cem Satman, iar rezervă a fost desemnat Mete Kalkavan.