Cu nouă puncte acumulate după primele patru meciuri disputate, CFR Cluj se află foarte aproape de calificarea în primăvara Europa League. Un singur punct o desparte de această performanță. Dacă va putea el să fie luat de pe Stadio Olimpico vom afla în această seară, de la ora 22:00. Confruntarea Lazio vs CFR Cluj va fi în direct pe Digisport, Telekomsport și LookTv și LiveText pe HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spune Dan Petrescu

  • "E foarte greu să spui că poți s-o surprinzi pe Lazio, este echipa de pe locul 3 din Serie A. Nu cred că i-am surprins în tur, doar că am făcut un meci foarte bun și am câștigat. Va fi foarte, foarte greu să luăm un punct în următoarele două meciuri. Jucăm cu două echipe foarte bune, mult peste nivelul nostru. Vom avea nevoie de multe lucruri pentru a obține acel punct.
  • Lazio n-a pierdut pe teren propriu decât meciul cu Celtic, dar a avut un ghinion teribil. Noi vom încerca să scoatem un punct, dar nu trebuie să jucăm la egal. Trebuie să încercăm să câștiăm meciul, deși va fi foarte greu. Toate echipele care au venit aici au pierdut la scoruri mari. Vom încerca mâine să facem istorie pentru România. În ziua meciului voi decide echipa de start.
  • Ca jucător n-am reușit să câștig aici, sper ca antrenor să sparg gheața. E mult mai greu ca antrenor. Sunt convins că Lazio vrea să câștige mâine" - Dan Petrescu.

Părerea lui Simone Inzaghi

  • "Este un meci de Europa League la care calificarea noastră atârnă de un fir de păr. Până când nu vom mai avea şanse matematic, vom face totul pentru a merge mai departe. Suntem în această situaţie din vina noastră, dar şi din cauza unor factori externi: cu Celtic, la 1-1, am avut un penalti clar care ar fi putut schimba situaţia. Însă ştim că trebuia să facem mult mai bine.
  • Înaintea meciului cu CFR Cluj, Caicedo a avut ceva probleme la gleznă, astăzi şi-a întrerupt antrenamentul şi îi vom reevalua situaţia mâine. Voi încerca să introduc în joc o echipă competitivă, ştiind că duminică avem încă un meci. Parolo şi Cataldi vor juca sigur. Şi Lazzari va trebui să facă un sacrificiu, pentru că nu îl avem pe Marusic disponibil" - Simone Inzaghi.

Clasament Grupa E:

1. Celtic Glasgow (7-3) 10 puncte - deja calificată

2. CFR Cluj (4-3) 9

3. Lazio Roma (5-7) 3

4. Rennes (2-5) 1

Ce meciuri mai sunt de jucat:

28 noiembrie, de la ora 22:00

Lazio - CFR Cluj

Celtic - Rennes

12 decembrie, de la ora 19:55

Rennes - Lazio

CFR Cluj - Celtic

*Primele două clasate se vor califica în primăvara Europa League.

Cum ajunge CFR în primăvara europeană:

  • obține un punct din ultimele două partide;
  • pierde ambele partide, dar obține pe Olimpico un rezultat mai bun decât 2-1 (scor cu care s-a impus în România în fața italienilor);
  • Lazio nu învinge pe Rennes, în deplasare, în ultima etapă.