​City Football Group, care patronează clubul englez de fotbal Manchester City, a vândut un pachet de 10% din acţiuni firmei de capital privat Silver Lake pentru 500 milioane dolari, tranzacţie care ridică valoarea companiei din Abu Dhabi la 4,8 miliarde dolari, relatează Financial Times, conform Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Contractul de vânzare a fost semnat sâmbătă de preşedintele CFG, Khaldoon Al Mubarak, şi un director al Silver Lake, Egon Durban, iar anunţul oficial este aşteptat miercuri.

Firma de capital privat din SUA îşi propune să păstreze pachetul de acţiuni aproximativ 10 ani, dar ar putea căuta, de asemenea, să-l vândă prin intermediul unei oferte publice sau unui alt investitor privat. Silver Lake a încercat să cumpere acţiuni şi la alte cluburi engleze, inclusiv Chelsea Londra.

Campioana Angliei a înregistrat în sezonul 2018/2019 un venit record de 686,66 milioane dolari, înregistrând profit pentru al cincilea an consecutiv în cei 11 ani de când se află în proprietatea familiei regale din Emiratele Arabe Unite.