Fostul mare fotbalist african Samuel Eto'o, în vârstă de 38 de ani, a anunțat că se va înscrie la Universitatea Harvard, unde va studia "Administrarea Afacerilor". Camerunezul va încerca să își folosească noile cunoștințe în ajutorarea continentului din care provine, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Eto'o, retras din fotbal în luna septembrie a acestui an, spune că simte nevoia să ofere înapoi ceea ce i-a oferit Africa, urmând să se implice în activități de dezvoltare a continentului.

"Vreau să ajut și să aduc o contribuție la transformarea continentului nostru. Când ești fotbalist, îi plătești pe alții să aibă grijă de cariera ta, în general. Dar când vine vorba să gestionezi oamenii și să îi dezvolți, practic ai nevoie să înveți noi lucruri", a declarat Eto'o, pentru Jeune Afrique, citat de BBC.

Fostul fotbalist de la FC Barcelona, Inter Milano sau Chelsea a anunțat cum va decurge anul 2020 pentru el: "În ianuarie voi începe să studiez la Universitatea Harvard, după ce m-au acceptat cu drag la un curs de specializare. Voi sta în Boston pentru aproape un an. Nu va fi ușor, dar e o provocare frumoasă și este cunoscut că îmi plac astfel de lucruri".

Samuel Eto'o a fost desemnat de patru ori cel mai bun fotbalist african, în 2003, 2004, 2005 și 2010. În cariera sa, acesta a câștigat numeroase trofee, precum patru Ligi ale Campionilor (una cu Real Madrid, două cu FC Barcelona și una cu Inter Milano), trei titluri în Spania, toate cu FC Barcelona, dar și două Cupe ale Africii, cu naționala Camerunului, unde a reușit 56 de goluri în 118 apariții.