Fostul internaţional spaniol Xabi Alonso a fost achitat de un tribunal din Madrid pentru acuzaţiile de fraudă fiscală, informează AFP, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Parchetul ceruse iniţial o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru actualul antrenor al echipei secunde a clubului Real Sociedad, apoi a redus-o la doi ani şi jumătate.

Alonso a fost acuzat de procurori că a cedat drepturile sale de imagine unei societăţi cu sediul în Madeira, pentru a profita de legislaţia fiscală avantajoasă din insula portugheză şi a nu declara aceste venituri în Spania.

Xabi Alonso ar fi comis frauda fiscală în perioada 2010-2012, când evolua la Real Madrid.

Aceeaşi pedeapsă a fost cerută pentru consilierul fiscal al fostului fotbalist şi pentru administratorul societăţii implicate în presupusa fraudă. Şi ei au fost achitaţi.

Iniţial, tribunalul din Madrid la care a fost instrumentat cazul a respins dosarul, considerând că era vorba doar de o "optimizare fiscală". Parchetul şi fiscul spaniol au contestat clasarea dosarului şi cazul a fost redeschis.

În vârstă de 38 de ani, Xabi Alonso a strâns 114 selecţii la naţionala Spaniei. El s-a retras în 2017, după trei ani petrecuţi la Bayern Munchen. A mai jucat la Real Sociedad, Eibar şi Liverpool, dar cea mai mare parte a carierei a fost fotbalistul formaţiei Real Madrid.