Genoa, cu Ionuţ Radu integralist, a terminat la egalitate partida de pe terenul celor de la Spal, scor 1-1, în etapa a 13-a din Serie A. Portarul român a avut o evoluție foarte bună, făcându-se remarcat printr-o paradă senzațională pe finalul primei reprize.

Ionut Radu, parada salvatoare in meciul cu SpalFoto: Captura YouTube

În minutul 44 al meciului de pe Stadio Paolo Mazza, la scorul de 0-0, Ionuț Radu a intervenit salvator în două rânduri. În prima fază, românul a respins în față un șut dintr-o lovitură liberă de la mare distanță, după care mingea a ajuns la Reca, aflat în careul mic. Cu toată poarta goală în față, Reca a fost împiedicat de Radu cu un reflex incredibil cu piciorul drept.

Spal a deschis scorul în minutul 55, Radu fiind învins de Petagna din penalty. Două minute mai târziu, Sturaro a stabilit rezultatul final, după un gol înscris cu capul.

În urma acestui rezultat, Spal și Genoa rămân pe locuri retrogradabile, fiind vecine de clasament. Genoa se află pe locul 18, cu 10 puncte, iar Spal ocupă poziția 19, cu 9 puncte.

Rezumatul meciului Spal vs Genoa.

*Parada lui Radu poate fi văzută la min 1:06

"Antrenorul ne cere mereu să începem acțiunea din spate, chiar de la portar, fără frică, și să deschidem spații pentru a ne face rost de oportunități. Îmi pare foarte rău pentru penalty, am știut că așa va executa. Puteam face mai mult, puteam fi mai exacți acolo, în fața porții adverse. Parada? În prima fază nu am văzut mingea venind, dar m-am aruncat și a fost totul bine. După, la intervenția lui Reca, de asemenea, n-am putut vedea, din cauza luminilor de pe stadion, dar totul a decurs foarte bine pentru mine la acea fază", a spus Ionuț Radu la finalul partidei, potrivit Digi Sport.

Rezultatele etapei a 13-a din Serie A:

Clasament: