Astra Giurgiu a pus capăt seriei de 11 meciuri fără înfrângere pentru FCSB. Echipa lui Bogdan Andone, fost antrenor al roș-albaștrilor, s-a impus cu 3-1 în partida de pe Arena Națională, în etapa a 17-a din Liga 1. Confruntarea a fost marcată de o accidentare gravă a lui Harlem Gnohere (autorul unicului gol al FCSB-ului), care a fost transportat cu ambulanța la spital.

Foto:

Au marcat: Gnohere 19' / Alibec 30', 60', Enache 90+6'

După un început în forță al giurgiuvenilor, cu câteva ocazii periculoase la poarta lui Bălgrădean, FCSB a deschis scorul în minutul 19, prin Gnohere. Francezul a profitat de o eroare a lui Lazar, care a scăpat mingea după un șut al lui Florinel Coman. Perioada bună de joc a gazdelor a fost oprită însă de cuplul Budescu - Alibec, care a funcționat din nou perfect.

Budescu i-a oferit două pase de gol lui Alibec, care a egalat scorul în minutul 30, cu un șut puternic sub transversală. Aceeași combinație a adus-o pe Astra în avantaj în minutul 60. Budescu l-a servit din nou pe Alibec, care l-a învins pe Bălgrădean cu o execuție de manual, cu exteriorul.

Scorul final a fost stabilit în minutul 90+6, de un alt fost jucător al celor de la FCSB. Gabriel Enache, nemarcat, a înscris cu un șut de la marginea careului de 16 metri.

În minutul 81, Gnohere a fost lovit cu cotul în cap de portarul Lazar, care încerca să respingă o centrare a lui Moruțan. Atacantul roș-albaștrilor s-a prăbușit pe gazon, rămânând nemișcat. El a primit îngrijiri timp de câteva minute pe teren, după care a fost scos cu targa, cu gâtul imobilizat. Apoi, Gnohere a fost dus cu ambulanţa la spital.

FCSB nu mai fusese învinsă din 29 august, când pierdea în fața celor de la Guimaraes, scor 0-1, în manșa a doua a play-off-ului Europa League. De atunci, echipa lui Bogdan Vintilă a bifat 11 partide fără înfrângere (două în Cupa României): 9 victorii și două remize.

Grație acestui succes, Astra se află pe locul doi în clasament (31 de puncte), la trei lungimi în spatele liderului CFR Cluj. FCSB se găsește pe poziția a cincea, cu 27 de puncte.

Au evoluat echipele:

FCSB: Bălgrădean – Creţu (Moruţan '61), Cristea, Soiledis, Panţâru – Oaidă, Ov Popescu, Tănase (Nedelcu '46) – Man, Gnohere (Hora '85), Coman. Antrenor: Bogdan Vintilă.

Astra Giurgiu: Lazar – Grahovac, Tamaş, Dima, Radunovic – Bruno, Şerban (Gheorghe '7, Enache '88), Crepulja, Răduţ – Budescu, Alibec (Begue '90+4). Antrenor: Bogdan Andone.

Cartonaşe galbene: Creţu '50 / Răduţ '11, Gheorghe '39, Alibec '48

Arbitri; Marius Avram – Mircea Orbuleţ, Mihai Marius Marica – Horia Gabriel Mladinovici

Observatori: Aron Huzu, Adrian Ionescu

Vintilă: "Probabil înfrângerea a venit la momentul potrivit. Harlem este bine, asta e cel mai important acum"

"Nu pot să zic că este o înfrângere dură. Probabil a venit la momentul potrivit, pentru că ne trezeşte acest joc şi ne dă posibilitate să ne reevaluăm poziţia şi ceea ce avem de făcut în continuare. Harlem este bine, a făcut o comoţie, este la spital. Asta e cel mai important acum. Important este ce învăţăm după acest joc. Am întâlnit o echipă bună, cu jucători care pot face diferenţa şi au făcut diferenţa. Important este să ştim să gestionăm înfrângerile. Întreaga echipă a avut o stare nu prea bună. Din punctul meu de vedere meciul este istorie, nu avem decât de tras învăţăminte după acest joc. Tănase a jucat cu o gripă, nu mai putea să respire la pauză, de aceea l-am schimbat. Criză? Am pierdut un meci. Nu mă tem, mă aştept ca jucătorii să aibă reacţie după acest meci. Atât", a spus Vintilă la Digi Sport.

Andone: "Băieţii au demonstrat încă o dată că meritau mai mult la echipa naţională"

"Nu mi-am imaginat un astfel de rezultat sau scenariu. Mă bucur că băieţii au muncit, au avut spirit de sacrificiu şi determinare. E meritul lor în totalitate. Au dat dovadă de inspiraţie, au avut maturitate şi au demonstrat încă o dată că meritau mai mult la echipa naţională. Nu a fost un meci special absolut deloc. Nimeni nu are absolut nimic de demonstrat. La FCSB m-am simţit foarte bine. Nu este simplu la Astra, dar încercăm să creăm o atmosferă bună şi este o atmosferă bună la echipă. Sunt şi momente când stăm la un pahar de vin sau la un grătar împreună", a spus Bogdan Andone, antrenorul Astrei, la Digi Sport.

Alibec: "Nu a fost nicio revanşă, le-am arătat că suntem fotbalişti"

"Mă bucur că am reuşit să marchez, să câştigăm. Nu ştiu ce au suporterii de la FCSB cu mine. I-am supărat acum. Meciul trecut, când nu am marcat aici mă aplaudau, acum mă înjură. Asta e, ăsta-i românul, nu ai ce să faci," a fost reacţia lui Alibec.

"Aveam chef de joc de la naţională, pentru că nu am jucat acolo, m-am odihnit. Acum depinde cine va veni, ce se va întâmpla, acum să fiu sănătos, să joc," a declarat atacantul.

"Nu a fost nicio revanşă, le-am arătat că suntem fotbalişti, asta a contat. Cred că merităm locul 2 pentru ce am arătat în ultima perioadă, ne bucurăm că suntem acolo sus, urmează alte 4 meciuri grele," a adăugat Denis Alibec, potrivit Digi Sport.