​Fotbalistul brazilian Taison (Şahtior Doneţk) a fost suspendat un meci pentru că a reacţionat la insultele rasiste la o partidă cu Dinamo Kiev, relatează L’Equipe.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, el a primit o sancţiune cu suspendare de încă două jocuri.

Săptămâna trecută, sindicatul internaţional al jucătorilor, FIFPro, a cerut federaţiei ucrainene să anuleze cartonaşul roşu primit de Taison la meciul Şahtior Doneţk – Dinamo Kiev.

La partida respectivă, Taison, căpitanul echipei Şahtior Doneţk, a fost eliminat pentru că a răspuns insultelor rasiste venite din tribună.

Pe Stadionul Metalist din Harkov, unde Şahtior îşi dispută meciurile de pe teren propriu, Taison a faultat un adversar, apoi a devenit victima insultelor rasiste venite din tribuna oaspeţilor, în minutul 74 al meciului. Brazilianul le-a arătat degetul mijlociu fanilor şi a şutat o minge înspre sectorul de unde au fost proferate jignirile. Arbitrul a întrerupt partida cinci minute, timp în care jucătorii au mers la vestiare. Taison a părăsit terenul în lacrimi, dar îmbrăţişat şi consolat de jucători ai echipei din Kiev. Înainte de reluarea meciului, internaţionalul brazilian de 31 de ani, care evoluează în Ucraina din 2011, a primit cartonaşul roşu pentru reacţia sa, în minutul 82.

Şahtior s-a impus cu 1-0 în derbiul cu Dinamo Kiev, scrie News.ro.