Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat, duminică seară, la o emisiune televizată din Italia, că sistemul VAR este o "mare porcărie".

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Ar trebui o jumătate de oră ca să explic de ce nu rezolvă problemele. Cred că sistemul VAR este o mare porcărie, dar din păcate nu putem da înapoi", a declarat Platini la emisiunea Che tempo che fa de la postul Rai.

Fostul şef al UEFA a fost mereu împotriva sistemului VAR, iar forul european, condus acum de slovenul Aleksander Ceferin, a introdus sistemul video doar din acest an în Liga Campionilor.

Deşi suspendarea lui din orice activitate legată de fotbal a expirat în octombrie, Platini a mai spus că încă mai poate avea un rol important în fotbal. "La 64 de ani am posibilitatea unei ultime aventuri. Dar trebuie să mă gândesc bine la acest lucru".

Platini a fost suspendat pentru opt ani, în decembrie 2015, de justiţia internă a FIFA. Suspendarea a fost redusă în apel la şase ani, apoi la patru ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Michel Platini a fost găsit vinovat de conflict de interese de către TAS, după ce a primit fără justificare două milioane de dolari de la FIFA, plată aprobată de preşedintele forului mondial, Joseph Blatter, în 2011.

Francezul a contestat decizia TAS la Tribunalul federal elveţian, care însă a menţinut hotărârea forului sportiv de la Lausanne.

Suspendarea lui Michel Platini din orice activitate legată de fotbal a expirat la 7 octombrie, informează News.ro.