Înaintea meciului cu Spania din preliminariile Euro 2020, fără nicio miză pentru tricolori, Nicolae Stanciu a vorbit despre cum ar trebui să joace România cu echipele valoroase. Jucătorul de la Slavia Praga consideră că tricolorii ar trebui să alerge mai mult pentru a suplini lipsa de valoare. "Dacă nu vom înțelege lucrul ăsta, cu siguranță nu ne vom califica nici din Liga Națiunilor", este convins Stanciu.

Nicolae StanciuFoto: frf.tv

"În repriza a doua cu Spania am jucat foarte bine, puteam să egalăm. Cred că i-am dominat destul de mult în ultimele 20-30 de minute. Dau exemplu echipa mea de club, Slavia. E o diferență enormă între Barcelona, Inter, Dortmund și Slavia și noi am alergat cu 15-20 de kilometri mai mult decât ei. Asta ca să suplinim lipsa de valoare.

Nu putem noi, Slavia, să ne comparăm cu Barcelona sau România cu Spania. Dacă vrem să avem rezultate și dacă vrem să ne calificăm din Liga Națiunilor, asta trebuie să facem. Dacă nu facem asta și nu înțelegem toți că venim la echipa națională și primează echipa și nu interesele personale sau să iasa cineva în evidență, normal că vine Suedia și ne bate", a explicat Nicolae Stanciu, potrivit Digi Sport.

"Că ziceți că nu am ținut de minge și nu am pasat. Păi noi puteam să pasăm 90 de minute și ei alergau 90 de minute fără nicio problemă pentru că sunt foarte bine pregatiți fizic. Și poate plecau în minutul 90+5 pe contraatac 8 inși și ne dădeau gol.

Ca să batem pe Suedia, noi trebuia să alergăm mai mult. Dacă nu alergăm cum aleargă ei, nu avem nicio șansă chiar dacă toată lumea zice că avem calitate mai mare decât ei. Ar trebui să facem asta ca să avem rezultate. Dacă nu vom înțelege lucrul ăsta, cu siguranță nu ne vom califica nici din Liga Națiunilor", a spus Stanciu.

În ultimul meci din preliminariile Euro 2020, România va înfrunta Spania, luni, de la ora 21:45, pe arena Wanda Metropolitano din Madrid. Echipa lui Cosmin Contra a ratat calificarea la turneul final prin intermediul preliminariilor și mai speră acum doar la barajul din Liga Națiunilor.