​Fotbalistele din Spania declanşează începând de sâmbătă o grevă pe termen nelimitat pentru a denunţa îngheţarea negocierilor legate de salarii şi pentru crearea unei convenţii colective, a anunţat sindicatul jucătoarelor de fotbal din Spania (AFE), citat de AFP și Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"După ce s-au epuizat toate căile posibile, jucătoarele s-au pronunţat în favoarea unei greve nelimitate în fiecare sâmbătă şi duminică când sunt programate meciuri, începând cu weekend-ul 16-17 noiembrie", a transmis sindicatul într-un comunicat.

"Fotbalistele cer o convenţie care să stabilească clar condiţiile lor de muncă, precum salariile minime, program de lucru demn, posibilitatea de consiliere profesională, viaţă de familie şi maternitate, vacanţe regulate etc", se arată în comunicat.

Fotbalistele cer un salariu minim de 16.000 euro pe an, cu contracte cu jumătate de normă până la trei sferturi din timp minimum, în timp ce cluburile propun contracte cu jumătate de normă şi nu oferă decât salarii de 8.000 de euro pe an.

Greva fotbalistelor va afecta începând de sâmbătă opt meciuri din cadrul etapei a 9-a a campionatului feminin de fotbal al Spaniei.