​Tehnicianul echipei Santos, argentinianul Jorge Sampaoli, ameninţă că va demisiona dacă va fi nevoit să îl salute pe preşedintele brazilian Jair Bolsonaro la meciul cu Sao Paulo, programat astăzi, în campionatul brazilian, relatează A Bola.

Jorge SampaoliFoto: fifa.com

Spre deosebire de Bolsonaro, Sampaoli îl susţine pe peronistul Alberto Fernandez, ales recent preşedinte al Argentinei, şi a lăudat protestele din Chile faţă de guvernul neoliberal al lui Sebastian Pinera. Tehnicianul a spus în mai multe rânduri că nu împărtăşeşte ideile politice ale lui Bolsonaro.

Bolsonaro a anunţat că va asista la meciul dintre Santos şi Sao Paulo, veste primită cu vehemenţă de fanii echipei Santos, nemulţumiţi de decizia preşedintelui. “Ideologia lui Bolsonaro este incompatibilă cu pluralismul social, rasial, etnic şi cultural al suporterilor echipei Santos. În plus, Bolsonaro este fan al unei echipe rivale (Palmeiras), astfel că cu atât mai mult nu este necesară prezenţa lui”, au notat fanii într-o scrisoare adresată conducerii clubului.

Preşedintele grupării Santos a făcut un apel la calm şi respect: “Vine preşedintele republicii şi merită respect din partea Santos. Sao e un club universal şi cel mai mare din Brazilia în plan internaţional”.

Meciul Santos – Sao Paulo, contând pentru etapa a XXXIII-a a campionatului Braziliei, este programat în această seară, la ora 22.00, scrie News.ro.