Cehia a obținut calificarea la Euro 2020 în detrimentul celor din Kosovo (după victoria cu 2-1 obținută joi seara), iar astfel pentru România s-a ivit o nouă șansă de a ajunge la turneul final (asta dacă nu vom învinge Suedia și vom remiza cu Spania). Calificarea ar putea veni prin barajul din Liga Națiunilor.

Cosmin ContraFoto: frf.ro

Euro 2020, preliminarii: România vs Suedia (21:45) / Meciul ultimei speranțe

Kosovo a deschis scorul prin Atdhe Nuhiu (50), dar cehii au revenit după golurile lui Alex Kral (71) și Ondrej Celustka (79). Victoria Cehiei cu 2-1 deschide României o variantă de rezervă pentru a putea ajunge totuși la Euro 2020...

Ce spune FRF

"Meciul care ne interesa cel mai mult, Cehia – Kosovo, s-a încheiat favorabil pentru noi cu victoria gazdelor, 2-1, dar nu fără emoţii. Kosovo a condus până spre final. Cehia merge la EURO şi aproape că îi asigură României locul în play-off, în cazul în care nu se califică direct. Mai este nevoie doar ca Slovenia, la 5 puncte de locul 2, să nu obţină calificarea, pentru a fi 100% siguri de această alternativă în drumul spre EURO", informează frf.ro.

Cum stau lucrurile

Cum Cehia s-a calificat în dauna celor din Kosovo, atunci România este sigură că va juca în play-off-ul Ligii Națiunilor.

Divizia B și Divizia D sunt complete în vederea play-off-ului. Din Divizia C vor face parte Scoția, Norvegia și Serbia (și-au câștigat grupele). Procedura UEFA spune că va fi o tragere la sorți din restul de echipe, adică Bulgaria, Ungaria și România pentru a fi desemnată naționala care va completa barajul Diviziei C.

Varianta Scoția

Dacă România va fi cea extrasă la tragerea la sorți, atunci tricolorii se vor duela cu Scoția în semifinale (este echipa cu cel mai bun punctaj din Divizia C și va primi, obligatoriu, la tragerea la sorți echipa cea mai slabă). În aceste condiții, partida se va disputa în deplasare, adică în Scoția. Din cealaltă semifinală vor face parte Norvegia și Serbia.

Varianta Islanda

În cazul în care România nu va fi cea extrasă la tragerea la sorți, atunci tricolorii vor completa tabloul play-off-ului în Divizia A. În această variantă, tricolorii se vor duela cu Islanda (suntem tot cea mai slabă echipă din C), iar meciul se va disputa tot în deplasare.

Barajele din Liga Națiunilor vor avea loc anul viitor, la finalul lunii martie. Finalele vor avea loc pe terenul uneia dintre cele două finaliste, locul fiind stabilit printr-o tragere la sorți.

În această variantă, România ar putea juca în țară o posibilă finală de Liga Națiunilor. Am putea evolua împotriva Norvegiei (dacă vom fi în divizia C) sau a Israelului/ Ungariei (dacă vom fi în Divizia A).

De știut: Tragerea la sorți a play-off-ului din Liga Națiunilor va avea loc în data de 22 noiembrie, susține gsp.ro.

Varianta 100% sigură

Da, România este încă doar la mâna ei. Cu o victorie în fața Suediei (vineri seară, de la ora 21:45, LiveText pe HotNews.ro) și o remiză în deplasarea cu Spania. Cu cele patru puncte, naționala lui Cosmin Contra merge direct la Euro 2020, fără să mai aștepte numele adversarelor din play-off-ul Ligii Națiunilor.

Numărul echipelor calificate la EURO 2020 a ajuns la 10: Anglia, Cehia, Ucraina, Spania, Polonia, Franţa, Turcia, Belgia, Rusia, Italia.