Mijlocaşul Nicolae Stanciu a vorbit, într-un interviu pentru FRF, despre cum ar trebui abordată partida decisivă cu Suedia, din preliminariile Euro 2020. Jucătorul de la Sparta Praga a declarat că tricolorii trebuie să înceapă în forță meciul de pe Arena Națională, să facă un pressing avansat și să fie agresivi.

Nicolae StanciuFoto: frf.tv

"Este cel mai important meci, unul decisiv, cred că toată lumea care a venit la lot, jucătorii convocaţi şi staff-ul şi oamenii din jur suntem conştienţi de importanţa acestui meci, atât pentru noi, cât şi pentru ţara noastră, pentru fotbalul românesc. Nu e nevoie să zic că o să dăm totul pe teren, pentru că asta facem la fiecare meci.

"Trebuie să începem foarte tare şi să nu îi lăsăm să joace"

Din experienţa mea de la echipa de club şi cum tratăm meciurile în Champions League, cred eu că va trebui să începem foarte tare, cu un pressing avansat şi să nu îi lăsăm să joace. Dacă renunţi la câţiva metri de teren şi te retragi şi dacă ei câştigă încredere, va fi dificil să câştigăm. Nu simt nicio presiune înaintea acestui meci, am doar mici emoţii. Şi noi ne dorim să fim la Euro, având în vedere că meciurile se vor disputa aici, ar fi o mândrie şi pentru noi şi pentru ţara noastră ca România să fie acolo. Încercăm să facem tot ce depinde de noi numai ca să câştigăm acest meci.

"Suediei îi convine un egal, dar nu cred că vor încerca să se apere de la început"

Dacă ne gândim de acum ce vom face cu Spania, cu siguranţă nu vom bate Suedia. Toată atenţia noastră trebuie să fie pentru acest meci. Nu cred că Suedia va veni aici, la Bucureşti, să se apere de la început, chiar dacă le convine varianta rezultatului de egalitate. Trebuie să începem meciul foarte sus, foarte tare, foarte agresiv şi să ne ajutăm între noi, să alergăm unul pentru celălalt, să nu ne uităm urât la colegul de lângă noi când cineva face o greşeală sau pierde o minge.

Cel mai important lucru este partea fizică şi să poţi să faci ambele faze, astea sunt vitale în fotbalul mare. Sunt încrezător, ştiu că putem câştiga acest meci, avem şi ajutorul fanilor, cred că va fi o atmosferă foarte frumoasă. Îi rog pe fani să nu facă nimic greşit încât să avem iarăşi terenul suspendat pentru meciurile următoare", a declarat Nicolae Stanciu pentru FRF.

Stanciu nu mai crede în tricoul cu numărul 10

"Eu, personal, fără să jignesc pe nimeni, nu vreau ca lumea să creadă că nu respect acest număr, mai ales că la noi în echipa naţională e un număr foarte important, dar eu nu mai cred în numărul 10 din ziua de azi, în tricou, nu în jucător. Poţi să porţi numărul 8 sau oricare alt număr şi să faci ceea ce face un număr 10. Personal, pe mine nu mă interesează acest aspect. La Euro am jucat cu numărul 10 din cauză că Maxim nu a prins lotul. Dacă Maxim era în lotul pentru Euro, cu siguranţă ar fi purtat el acest tricou", a precizat jucătorul de la Sparta Praga.

Care este în prezent situația din grupa F și ce a mai rămas de disputat:

1. Spania (19-5) 20 puncte - a obținut calificarea

2. Suedia (18-9) 15

3. România (17-8) 14

4. Norvegia (13-10) 11

5. Feroe (4-23) 3

6. Malta (2-18) 3

  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45).

România vs Suedia - Toate calculele calificării în funcție de posibilele variante de scor