Marius Baciu (antrenor al celor de la Turris Turnu Măgurele) a fost reținut, miercuri, direct de la stadion de trupele speciale DIAS. Baciu a fost ridicat imediat după finalul partidei dintre FC Snagov și teleormăneni (scor 2-3) din Liga 2 la fotbal, informează Gsp.ro. Turris Turnu Măgurele este o echipă de fotbal finanțată de Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea.

Trupele speciale la stadionFoto: Captura Gsp

Conform sursei citate, imediat după încheierea partidei Marius Baciu a fost preluat de forțele speciale (DIAS - Detaşamentul Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă).

Momentan nu se cunosc exact motivele descinderii, dar unele speculații există în lumea fotbalului, iar ele fac referire la faptul că antrenorul ar juca frecvent la pariuri.

Există, de asemenea, informații conform cărora fostul căpitan al Stelei ar fi fost urmărit de către Comisia de Integritate din cadrul Federației Române de Fotbal tocmai pentru că ar fi jucat sume considerabile la pariuri.

Conform Digi24, DIICOT ar instrumenta un dosar întocmit în urma unei sesizări a Federaţiei Române de Fotbal privind o posibilă evaziune fiscală din jocuri la pariuri pe meciuri din Liga a 2-a la fotbal.

Varianta oficială - UPDATE

"A fost pus în aplicare un mandat de aducere pentru audiere pe adresa lui Marius Baciu. Tot ce pot să vă spun e că nu este în discuție un dosar pentru mafia pariurilor. Nu vă pot oferi nici detalii despre alte persoane publice" - Simona Prescorniță, procuror și purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, citată de Gsp.ro.

"Deocamdată nu știm mai multe detalii. Suntem în drum spre Turnu Măgurele. N-a fost nimic ciudat. Nici înainte, nici la pauza meciului. La pauză eram toți supărați, mai ales el. Voiam să câștigăm, noi vrem să promovăm. Noi suntem lângă Marius. S-a implicat 100% de când a venit la noi. La finalul meciului a ieșit din vestiar să dea bani cuiva ca să cumpere suc sau bere și nu s-a mai întors.

Știam toți că Snagovul joacă pe prime de la Petrolul. Nu este ceva ce ne-a spus Marius, știam toți. Nu credem că are vreo vină. Nu știu cum poate să se gândească cineva că noi am făcut blat" - fotbalist de la Turnu Măgurele, citat de Gsp.ro.

Ce spune președintele de la Turris

"M-a şocat ce s-a întâmplat, pentru că au intrat în vestiar peste jucători. Nu cred că băiatul asta a omorât pe cineva. Putea să îi trimită o invitaţie, îl aştepta undeva. Dacă aşa sunt regulamentele nu e treaba mea. Suntem şocaţi toţi. Exclus cu Turris Turnu Măgurele (n.r. – despre o eventuală legătură între posibilele fapte ale lui Baciu şi club). Nu ştiu nimic, dânsul este aici de două săptămâni, habar nu am ce şi cum. Nu ştiu nimic" - Mădălin Ioniţă, președinte Turris, pentru Sport.ro.

Ce spune fostul patron al lui Marius Baciu de la Daco-Getica

"Îmi găsesc foarte greu cuvintele. Este pentru prima dată cănd la mine la stadion vin trupele speciale. Toți copilașii erau speriați, după ce i-au văzut pe cei care erau îmbărcați ca în filme cum îl ridicau pe Marius. Nu știu pentru ce a fost reținut Marius Baciu. El a fost unul dintre căpitanii Stelei și nu este deloc plăcut ce i se întâmplă în aceste momente. Pe mine m-a anunțat șeful nostru de la pază și mi-a spus tot ce s-a întâmplat la stadion. Doar Marius Baciu și Dumnezeu știu ce a făcut. Chiar nu știu ce să vă mai spun. Mă gândesc acum la familia lui Marius" - Ionel Ciuclea, potrivit Mediafax.

Marius Baciu a fost căpitan al formației Steaua București, echipă pentru care a evoluat în perioada 1996-2002. A marcat de opt ori în 140 de partide pentru bucureșteni.

În vârstă de 44 de ani, Baciu a jucat de-a lungul carierei de fotbalist la formații precum Inter Sibiu, Gaz Metan Mediaș, Steaua București, Lille, Oberhausen, Panserraikos, Oțelul Galați și U Cluj.

Marius Baciu este antrenorul echipei Turris din data de 25 octombrie 2019.

Aici poți vedea momentul în care Baciu este ridicat de trupele speciale:

*Sursa: gsp.ro