VIDEO David Villa se retrage din activitate: "Prefer să mă las eu de fotbal, înainte ca fotbalul să mă lase pe mine"

de Diana Ene     HotNews.ro
Miercuri, 13 noiembrie 2019, 11:15 Sport | Fotbal


David Villa
Foto: Twitter
Atacantul spaniol David Villa, care joacă pentru echipa niponă Vissel Kobe, şi-a anunţat retragerea din fotbalul profesionist la finalul actualului sezon competiţional din liga japoneză, informează agenţia spaniolă EFE, conform Agerpres.

"Întotdeauna mi-am spus că prefer să mă las eu de fotbal, înainte ca fotbalul să mă lase pe mine", a spus Villa într-o conferinţă de presă organizată la Kobe, adăugând în acelaşi timp că este "o decizie foarte mult gândită".

Villa, în vârstă de 37 de ani, s-a transferat anul acesta la Kobe după ce a jucat la New York City FC, care l-a adus în locul său pe românul Alexandru Mitriţă. El a mai jucat pentru echipe precum FC Barcelona şi Atletico Madrid, începându-şi cariera la Sporting Gijon.

"Am decis că este momentul perfect", a adăugat campionul mondial şi european cu naţionala Spaniei, pentru care este cel mai bun marcator (59 de goluri în 98 de selecţii).

Ultima partidă jucată de Vissel în actualul sezon al ligii nipone, unde Kobe se află la mijlocul clasamentului, va avea loc pe 7 decembrie pe propriul teren.

La rândul său, proprietarul clubului şi al concernului de electronice Rakuten, Hiroshi Mikitani, i-a mulţumit lui Villa pentru contribuţia adusă echipei, descriindu-l drept "unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului care a trecut prin liga niponă".
Format la Sporting Gijon, David Villa a evoluat de-a lungul carierei la Real Zaragoza (2003-2005), Valencia (2005-2010), FC Barcelona (2010-2013), Atlético (2013-2014), New York City FC (2014-2018), Melbourne City (2014) şi Vissel Kobe (2019 - prezent).

Palmaresul lui David Villa:

3 titluri în Spania: 2011, 2013 (cu Barcelona) și 2014 (cu Atletico Madrid)
3 Cupe ale Spaniei: 2004 (Real Zaragoza), 2008 (Valencia) și 2012 (Barcelona)
3 Supercupe ale Spaniei: 2004 (Real Zaragoza), 2010 și 2011 (Barcelona)
Liga Campionilor: 2011 (Barcelona)
Supercupa Europei: 2011 (Barcelona)
Cupa Mondială a Cluburilor: 2011 (Barcelona)
Campionatul Mondial: 2010 (Spania)
Campionatul European: 2008 (Spania)

Mesajele echipelor la care a evoluat David Villa:


Citeste mai multe despre   





Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


















1385 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by