Supercupa Spaniei va avea un nou format din 2020, cu patru echipe şi trei meciuri (semifinale şi finală). Barcelona (campioana Spaniei) vs Atletico Madrid (locul doi în ediția trecută din La Liga) și Valencia (deținătoarea Cupei Spaniei) și Real Madrid (locul trei în La Liga) vor fi semifinalele competiției care va avea loc în perioada 8-12 ianuarie, în Arabia Saudită.

HotNews.roFoto: Hotnews

Semifinalele Supercupei Spaniei:

Barcelona vs Atletico Madrid

Valencia vs Real Madrid

Meciurile se vor disputa în Arabia Saudită, la Jeddah, pe Stadionul Regel Abdullah, de 62.000 de locuri. Semifinalele sunt programate la 8 şi 9 ianuarie, iar finala la 12 ianuarie 2020. Arabia Saudită va găzdui următoarele trei ediţii ale Supercupei Spaniei, iar federaţia de fotbal de la Madrid ar urma să încaseze din acest contract 30 de milioane de euro pe sezon.

De asemenea, competiţia, fondată în 1982, are un nou format, cu patru echipe şi trei meciuri (semifinale şi finală), faţă de două şi o întâlnire tur-retur până în 2018, între campioană şi câştigătoarea Cupei Spaniei. Ediţia trecută s-a disputat într-o singură manşă, la Tanger (Maroc).

La competiţie participă campioana, câştigătoarea Cupei Spaniei, vicecampioana şi finalista Cupei Spaniei. În acest sezon. Barcelona este şi echipa campioană, şi finalistă a Cupei Spaniei (a pierdut, 1-2, cu Valencia), astfel că echipa de pe locul al treilea din LaLiga, Real Madrid, a fost ultima formaţie calificată, scrie News.ro.