Supercupa Spaniei se va disputa în Arabia Saudită în luna ianuarie a anului viitor, a indicat luni pentru Reuters o sursă din cadrul Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF).

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Agerpres, turneul, la care vor participa FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid şi Valencia, va avea loc în perioada 8-12 ianuarie, semifinalele şi finala urmând să se dispute pe stadionul ''Regele Abdullah'' din Jeddah.

Potrivit presei spaniole, RFEF va primi 30 de milioane de euro de sezon (timp de trei ani) pentru desfăşurarea Supercupei în Arabia Saudită.

Decizia de a juca Supercupa în Arabia Saudită a fost foarte criticată, în special privind locul femeii în societatea saudită. "Femeile vor putea accede în orice loc din stadion, fără restricţie", a precizat o sursă din cadrul federaţiei, subliniind că forul îşi rezervă dreptul de a rezilia contractul dacă acest lucru nu este respectat, scrie News.ro.

Şi Supercupa Italiei la fotbal, între echipele Juventus Torino, campioana en titre, şi Lazio Roma, câştigătoarea Cupei Italiei, se va disputa pe 22 decembrie la Riad, în Arabia Saudită, a anunţat Liga Serie A, citată de agenţia EFE.

Arabia Saudită este criticată în continuare de Occident pentru nerespectarea drepturilor omului, critici care s-au accentuat din octombrie 2018 când jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis în sediul consulatului saudit de la Istanbul.