Au mai rămas doar câteva zile până la duelul decisiv cu Suedia, în care România este obligată să învingă (cu 1-0 sau la cel puțin două goluri diferență) pentru a mai spera la calificarea la Euro 2020. Aflați pe locul 3 în grupă, tricolorii se luptă cu nordicii pentru poziția a doua, iar FRF a prezentat toate scenariile prin care formația lui Contra poate ajunge la turneul final din vara viitoare.

Puscas si Keseru, in meciul cu SuediaFoto: frf.ro

Clasament Grupa F:

1. Spania (19-5) 20 puncte - a obținut calificarea

2. Suedia (18-9) 15

3. România (17-8) 14

4. Norvegia (13-10) 11

5. Feroe (4-23) 3

6. Malta (2-18) 3

Au rămas de disputat:

  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45).

Ambele meciuri ale tricolorilor vor fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Protv.

Toate calculele calificării României la Euro 2020, potrivit frf.ro:

SCENARIUL 1: România-Suedia 1-0

Depășim cu 2 puncte Suedia în clasament înaintea ultimelor meciuri din grupă. La Madrid, ne trebuie o remiză, indiferent de scor, ca să ne detașăm la 3 puncte, pentru că suedezii vor învinge aproape sigur Insulele Feroe.

În clasamentul final, vom fi la egalitate de puncte cu Suedia, criteriul de departajare fiind rezultatele directe, 1-0 la București și 1-2 la Stockholm, mergem mai departe datorită golului marcat în deplasare.

SCENARIUL 2: Batem Suedia la minimum 2 goluri diferență

Scenariul identic în prima parte celui de mai sus, în clasamentul final vom fi la egalitate de puncte cu Suedia, iar la rezultate directe mergem mai departe cu victorie mai mare decât 2-1, cât au reușit nordicii pe teren propiu.

SCENARIUL 3: România-Suedia 2-1

Cu un egal al nostru la Madrid + victoria Suediei pe teren propriu cu Insulele Feroe, terminăm la egalitate de puncte cu nordicii. La meciuri directe, fiecare echipă a învins cu 2-1.

Se trece, pentru departajare, la criteriul golaverajului general din grupă.

  • Noi am avea +10, suedezii +8 și meci acasă cu Insulele Feroe în care trebuie să câștige la doar un gol diferență.
  • Dacă suedezii înving la 2 goluri diferență, suntem la egalitate și la golaverajul general. Se trece la criteriul numărului mai mare de goluri marcate în grupă. România și Suedia ar avea același număr de goluri, 19, înaintea ultimelor meciuri. Dacă ei înving 2-0, nouă ne trebuie 3-3 la Madrid…
  • Dacă rămânem la egalitate și în privința numărului de goluri marcate (ei înving 2-0 și noi facem 2-2), se trece la criteriul numărului de goluri marcate în deplasare. Și aici ar fi egalitate perfectă în acest scenariu, fiecare câte 12! Și egalitatea s-ar menține și la următoarele două criterii: număr de victorii în grupă, apoi număr de victorii în deplasare! Abia criteriul fair-play ne-ar departaja, probabil, dar acolo stăm prost, cu 18 puncte de penalizare acum, față de doar 11, cât au suedezii…

SCENARIUL 4: România-Suedia se termină egal

E un scenariu care ne oferă, realist vorbind, șanse doar pe hârtie. Pentru că am rămâne la un punct în spatele Suediei și ne-am califica doar cu mare noroc: victoria noastră la Madrid + remiză Suedia-Insulele Feroe. Varianta remizei Suedia-Insulele Feroe ar însemna calificare pentru noi și dacă remizăm la Madrid, iar în meciul de vineri învingem Suedia, indiferent de scor.

Lotul României pentru partidele cu Suedia și Spania:

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Lyon, 65/0) Florin Niţă (Sparta Praga 2/0), Silviu Lung (Kayserispor 3/0)

Fundaşi: Vasile Mogoş (Cremonese, 0/0), Romario Benzar (Lecce, 18/0), Adrian Rus (MOL Fehérvár, 3/0), Ionuţ Nedelcearu (FC UFA, 7/0), Iulian Cristea (FCSB, 1/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 0/0) Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova, 12/0), Alin Toşca (Gazişehir Gaziantep, 17/0)

Mijlocaşi: Ciprian Deac (CFR Cluj, 22/4), Ianis Hagi (Genk, 8/0), Răzvan Marin (Ajax Amsterdam, 20/1), Tudor Băluţă (Brighton, 5/0), Dan Nistor (Dinamo Bucureşti, 2/0), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 5/0), Alexandru Mitriţă (New York City FC, 9/2), Florinel Coman (FCSB, 1/0), Nicolae Stanciu (Slavia Paraga, 35/10), Constantin Budescu (Astra Giurgiu, 12/5)

Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogorets, 36/13), George Puşcaş (Reading, 12/6), Denis Alibec (Astra Giurgiu, 9/1).

S-ar putea să te intereseze și:

Cosmin Contra: "Învingând Suedia, la startul jocului cu Spania suntem calificați la Euro"

Euro 2020, preliminarii: Ce ne trebuie pentru o victorie cu Suedia? - Dorință, noroc sau goluri, printre răspunsurile tricolorilor

Euro 2020, preliminarii: Sold-out la România vs Suedia - Tricolorii, încurajați de 50.000 de fani la duelul decisiv pentru calificare