Barcelona a dat din nou recital pe Camp Nou, cu Lionel Messi în rolul principal. Catalanii au învins-o cu 4-1 pe Celta Vigo, într-un meci din etapa a 13-a din La Liga. Messi a fost eroul partidei, argentinianul reușind un hat-trick de excepție. În urma acestui rezultat, trupa lui Valverde se află pe primul loc în clasament, la egalitate de puncte cu rivala Real Madrid, ocupanta poziției secunde.

HotNews.roFoto: Hotnews

Messi a deschis scorul în minutul 23, din penalty. Oaspeții au egalat prin Olaza, în minutul 42, dar catalanii au preluat din nou conducerea grație a două goluri înscrise de Messi din lovituri libere executate identic. Tabela a fost închisă de Busquets, în minutul 85, cu un șut superb de la marginea careului de 16 metri.

Vezi aici rezumatul meciului Barcelona vs Celta Vigo.

Performanțele lui Lionel Messi după meciul cu Celta Vigo:

  • După evoluția impecabilă de pe Camp Nou, Lionel Messi a egalat un record deținut de Cristiano Ronaldo: a ajuns la 34 de hat-trick-uri în La Liga.
  • Lionel Messi și-a trecut în cont al 52-lea hat-trick, după ce a înscris al 52-lea gol din lovitură liberă.
  • Începând din sezonul 2011/12, Messi a marcat 29 de goluri din lovituri libere în La Liga, mai multe decât toate echipele din primele 5 campionate din Europa: Juventus (27), Real Madrid (23), Roma (21), Lyon (21) și PSG (20).

Hat-trick-urile reușite de Messi, în funcție de competiție:

Sursă foto: captură uefa.com

În confruntarea cu Celta Vigo, Sergio Busquets a bifat meciul cu numărul 550 în tricoul Barcelonei, fiind al cincilea în clasamentul all-time al jucătorilor cu cele mai multe apariții pentru gruparea de pe Camp Nou. Busquets a debutat la Barcelona pe 13 septembrie 2008, într-o partidă Barca - Racing.

S-au jucat sâmbătă în La Liga:

Barcelona - Celta Vigo 4-1

Eibar - Real Madrid 0-4

Valencia - Granada CF 2-0

Alaves - Valladolid 3-0

Vor avea loc duminică:

13:00 Mallorca - Villarreal

15:00 Ath Bilbao - Levante

17:00 Atl. Madrid - Espanyol

19:30 Getafe - Osasuna

22:00 Betis - Sevilla

Clasament: