FCSB a obținut o victorie importantă în deplasare, scor 2-0, cu FC Botoșani (etapa a 16-a din Liga 1). Vicecampioana României a reușit să se impună la capătul unui meci în care a jucat în inferioritate numerică din minutul 63. FCSB se află acum pe locul 5 în clasament, distanța de liderul CFR Cluj fiind doar de trei puncte (ardelenii au însă un meci în minus).

Foto:

Florinel Coman a deschis scorul la Botoșani, în minutul 31, după o execuție spectaculoasă dintr-o lovitură liberă laterală. FC Botoșani a echilibrat apoi jocul, dar nu a reușit să pună în pericol poarta lui Bălgrădean.

În minutul 63, FCSB a rămas în inferioritate numerică, după ce Bogdan Planic a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. La 11 minute distanță, Gnohere a adus liniștea în tabăra roș-albaștrilor, francezul înscriind pentru 2-0 după o pasă excelentă de la Florin Tănase. Rămas singur cu portarul, Gnohere a driblat și a trimis mingea în plasă.

FC Botoșani a încheiat partida fără niciun șut pe spațiul porții aparate de Bălgrădean.

FCSB a ajuns la 5 victorii consecutive (patru în Liga 1, una în Cupa României) și la 11 meciuri fără înfângere. Echipa lui Bogdan Vintilă are două rezultate de egalitate (0-0 cu CFR și 1-1 cu Dinamo) și nouă victorii în ultimele 11 partide disputate. FCSB nu a mai pierdut de la 29 august, când era învinsă de Guimaraes, scor 1-0, în manșa a doua a play-off-ului Europa League.

Au evoluat următoarele echipe:

FC Botoşani: Pap - Haruţ, Chindriş, Miron, Ţigănaşu - Papa, J. Rodriguez - Aşkovski (Andonic '84), Ongenda (Ofosu '77), Keyta - Chalkiadakis (Moussa '58). Antrenor Marius Croitoru;

FCSB: Bălgrădean - Creţu, Planici, I. Cristea, Panţîru - O. Popescu. D. Nedelcu (Moruţan '62), Fl. Tănase - Man, Hora (Gnohere '46), Fl. Coman (Soiledis '73). Antrenor Bogdan Argeş Vintilă.

Cartonaşe galbene: Keyta '53, Moussa '90 / Planici '26 şi '63, Man '46, I. Cristea '52, Gnohere '81;

Cartonaş roşu: Planici '63.

Arbitri: Iulian Călin – Octavian Şovre, George Florin Neacşu – Cătălin Buşi;

Observatori: Marian Dorobanţu, Eduard Alexandru.

Ce a spus Bogdan Vintilă după meci:

"Sincer să fiu, mă aşteptam să câştigăm, nu era asta o problemă, dar a fost mai palpitant aşa, în 10 jucători. Încercăm să jucăm şi în 10 şi împotriva cursului jocului şi să marcăm. Mă bucur că jucătorii mei au dat dovadă de sacrificiu şi au reuşit să marcheze chiar şi în 10. Sunt bucuros şi fericit pentru jucătorii mei, echipa a jucat exact ce pregătisem, ştiam că ne vor face presiune, că se vor repezi, am ştiut cum să ieşim din presiune. În niciun moment nu am fost în panică, totul a fost în control din punctul meu de vedere. Ei nu jucau decât bufa, mingi lungi şi de acolo jucătorii lor care au calitate şi sunt buni puteau să producă ceva surprize, dar în rest nu ne-au surprins cu nimic. A fost palpitant, bineînţeles.

Am schimbat un pic registrul tactic în repriza a doua şi s-a dovedit că am fost inspirat. M-am calmat imediat imediat după ce am primit galbenul acela, dar eram foarte iritat pentru că au fost trei faulturi grosolane şi atac de la spate la Coman, de galben pentru că a ţinut şi nu i-a dat, iar lui Planic, la o jenare uşoară, i-a dat galben, de asta am fost iritat. Dar după aceea mi-am cerut scuze pentru că m-a furat un pic valul şi nu e normal, nu trebuie să fiu nervos, dar a fost un joc foarte ciudat astăzi. A doua repriză, cum a început, totul, totul, totul era numai împotriva noastră, numai şi numai impotriva noastră, asta m-a derutat la un moment dat, pentru că nu mai ştiam ce să facem ca să ieşim din jumătatea noastră, pentru că orice atingere era fault şi posibil cartonaş galben. M-am enervat pentru că erau situaţii simple, clare, la un metru de mine şi erau date invers.

Mă bucur că am câştigat şi asta era cel mai important şi am dat dovadă că o echipă mare câştigă şi împotriva adversarilor şi împotriva celorlalţi. Din punctul meu de vedere, Creţu Panţîru, acum pot să spun, pentru că nu înainte de joc nu am vrut pentru că se umflau prea mult jucătorii noştri, dar un Creţu un Panţîru, Ovidiu Popescu, Coman, Tănase sunt jucători care pot să facă oricând parte din lotul echipei naţionale. Nu spun să joace titular, dar să facă parte din lotul echipei naţionale. Sunt jucători care în momentul acesta liniştit pot juca la echipa naţională.

Niciun moment nu am făcut vreun gest publicului, vreau să felicit publicul, nu i-am provocat, eu i-am salutat. Dar ascultaţi ce spune crainicul! Crainicul a fost cel care a întrecut măsura, mai ales că spiritele erau încinse pe teren şi era o stare de nervozitate crescută", a declarat Vintilă, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.

Programul etapei a 16-a din Liga 1:

Vineri, 8 noiembrie

Astra Giurgiu - FC Voluntari 1-0

FC Hermanstadt - Viitorul 1-1

Sâmbătă, 9 noiembrie

Academica Clinceni - Politehnica Iași 1-0

Chindia Târgoviște - Universitatea Craiova 1-1

FC Botoșani - FCSB 0-2

Duminică, 10 noiembrie

Ora 16.00 Sepsi Sf Gheorghe - Gaz Metan Mediaș, stadion Municipal - Sf. Gheorghe.

Ora 19.00 Dinamo - CFR Cluj, stadion Dinamo - București.

Clasament:

1. CFR Cluj 15 jocuri 30 puncte

2. Viitorul 16 29

3. Astra 16 28

4. Universitatea Craiova 16 28

5. FCSB 15 27

6. Gaz Metan 15 23

7. FC Botoșani 16 22

8. Poli Iași 16 21

9. Dinamo 15 20

10. Chindia Târgoviște 16 17

11. Sepsi 15 16

12. Academica Clinceni 16 14

13. FC Hermannstadt 16 14

14. FC Voluntari 16 7