Cotidianul L'Equipe îl laudă pe portarul Giedrius Arlauskis, "necunoscutul de netrecut", care acum va deveni cunoscut şi în Franţa, după prestaţia din meciul pe care CFR Cluj l-a câştigat, scor 1-0, cu Rennes, în Europa League.

Giedrius ArlauskisFoto: Dan Tautan/Nicu Cherciu

"Era puţin cunoscut în Franţa înainte de acest meci, dar Giedrius Arlauskis devine acum mai cunoscut. Dacă Rennes nu s-a putut impune cu Cluj, vina este în mare parte a portarului lituanian. Cu mâna, cu piciorul, portarul echipei române şi-a înmulţit paradele, aducându-i la disperare pe bretoni. Arlauskis şi-a început recitalul în prima repriză, câştigând duelul cu Hunou (5). Apoi a respins un şut al lui Mbaye Niang (13), dar şi o lovitură de cap care se îndrepta spre poartă (35). După pauză, portarul de 31 de ani a reuşit o nouă paradă decisivă la Del Castillo (54). În fine, cu o paradă magistrală, el a reuşit să trimită în corner o lovitură al lui Bourigeaud (77). Dacă a rămas pe teren mai mult timp după această paradă, deoarece a căzut rău, el şi-a putut relua locul în poartă şi la final, cei de la Rennes au fost la pământ", a notat publicaţia franceză.

Formaţia CFR Cluj a învins, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Rennes, într-un meci din etapa a patra a grupei E din Europa League. Clujenii au marcat în minutul 87, prin Mario Rondon, care a fost apoi eliminat. Francezii nu mai au nicio şansă de calificare în faza următoare a competiţiei. În celălalt meci din grupă, Lazio a pierdut cu Celtic, scor 1-2.

CFR Cluj şi Rennes au fost adversare şi în etapa trecută a fazei grupelor, când clujenii s-au impus în Franţa tot cu scorul de 1-0 (gol Deac ‘9). Atunci, Rennes a încheiat jocul în nouă fotbalişti, iar CFR Cluj în zece, scrie News.ro.

Citește și: Europa League: CFR Cluj vs Rennes 1-0 / Rondon și Arlauskis aduc victoria și ardelenii sunt foarte aproape de primăvara europeană