Epava avionului Piper Malibu, care s-a părăbuşit în Canalul Mânecii, accident în urma căruia şi-au pierdut viaţa pilotul David Ibbotson şi fotbalistul Emiliano Sala, nu mai poate fi recuperată, a anunţat avocatul familiei fostului jucător, informează lequipe.fr.

Prima imagine cu aeronava in care se afla Emiliano SalaFoto: captura dailymail.co.uk

"Familia lui Emiliano consideră că decizia AAIB de a nu recupra epava avionului a fost o greşeală. Recuperarea se putea face în februarie, când a fost găsit corpul lui Emiliano, dar este prea târziu acum. O cercetare recentă cu sonarul (n.r. - din 22 octombrie) efectuată de David Mearns (n.r. - ), cel care a localizat avionul în primul loc, arată că resturile aparatului sunt acum dispersate pe o zonă vastă şi recuperarea completă a părţilor esenţiale ale epavei este cel mai probabil imposibilă", a declarat avocatul Daniel Machover.

Aceste precizări au fost făcute, miercuri, la Bournemouth, de Machover, în cadrul audierilor preliminare din cadrul anchetei privind decesul lui Sala.

Întrebat de procurorul Rachel Griffin, care a condus audierea, de ce nu a fost recuperată epava, inspectorul şef al Agenţiei britanice de investigare a accidentelor aviatice (AAIB), Geraint Herbert, a răspuns că această acţiune nu era necesară în cadrul anchetei.

AAIB a stabilit încă din august că Sala a murit din cauza inhalării unor cantităţi foarte mari de monoxid de carbon.

La solicitarea familiei jucătorului decedat, procurorul a cerut poliţiei să conserve toate eşantioanele de sânge recoltate de la Sala, pentru eventuale teste suplimentare.

De asemenea, procurorul a stabilit pentru 14 februarie 2020 un nou termen de audieri, în speranţa publicării de către AAIB a raportului complet privind cauzele accidentului.

La 21 ianuarie, avionul de tip Piper Malibu în care se aflau Sala şi pilotul David Ibbotson a fost dat dispărut, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi.

Epava avionului a fost găsită, la 3 februarie, pe fundul Canalului Mânecii. Autorităţile britanice au recuperat din epava avionului trupul neînsufleţit al fotbalistului argentinian Emiliano Sala. Trupul pilotului David Ibbotson nu a fost găsit, informează News.ro.